Ντόναλντ Τραμπ: Η… «κρυψώνα» με τα απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά… στο μπάνιο και το κατηγορητήριο – ΦΩΤΟ

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ και το που έκρυβε τα απόρρητα έγγραφα.

Ντόναλντ Τραμπ: Η... «κρυψώνα» με τα απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά... στο μπάνιο και το κατηγορητήριο - ΦΩΤΟ

Το κατηγορητήριο κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή (9/6), αποκαλύπτοντας 37 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με τον χειρισμό μυστικών εγγράφων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Νωρίτερα δύο δικηγόροι από την νομική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Ο Τζίμι Τράστι και Τζον Ρόουλι ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση ότι δεν εκπροσωπούν πλέον τον πρώην πρόεδρο στην υπόθεση. Σημείωσαν ότι ήταν τιμή τους που συνεργάστηκαν με τον Τραμπ αλλά το γεγονός ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Μαϊάμι τους οδήγησε στην απόφαση να κάνουν στην άκρη.

Μεταξύ των εγγράφων που βρέθηκαν στο σπίτι του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο ήταν εξαιρετικά απόρρητοι φάκελοι σχετικά με τις πυρηνικές δυνατότητες των ΗΠΑ, καθώς και άλλων χωρών.

“Η μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη αυτών των απόρρητων εγγράφων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών“, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το 49σέλιδο κατηγορητήριο κατηγορεί τον Τραμπ ότι αγνόησε εσκεμμένα τις απαιτήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιστρέψει τα έγγραφα που είχε πάρει.

Ντόναλντ Τραμπ: Η... «κρυψώνα» με τα απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά... στο μπάνιο και το κατηγορητήριο - ΦΩΤΟ

Τον κατηγόρησαν επίσης για κακό χειρισμό ευαίσθητων πληροφοριών, δίνοντας δύο παραδείγματα για το πότε ο πρώην πρόεδρος έδειξε απόρρητα έγγραφα σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Στη μία περίπτωση, ο Τραμπ -αφού έφυγε από τον Λευκό Οίκο- φέρεται να έδειξε σε κάποιον από την πολιτική του επιτροπή έναν χάρτη που περιγράφει λεπτομερώς μια στρατιωτική επιχείρηση σε μια ξένη χώρα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σε ένα δεύτερο παράδειγμα που προέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Τραμπ φέρεται να έδειξε ένα στρατιωτικό “σχέδιο επίθεσης” σε έναν συγγραφέα, έναν εκδότη και δύο υπαλλήλους του – κανένας από τους οποίους δεν είχε άδεια ασφαλείας.
Απόρρητα έγγραφα

Όπως μεταδίδει το AP, κατά το κατηγορητήριο ο Τραμπ διατηρούσε απόρρητα έγγραφα στο μπάνιο, στο ντους, σε χώρο δεξιώσεων, στην αποθήκη, στο γραφείο και στην κρεβατοκάμαρα.

Ντόναλντ Τραμπ: Η... «κρυψώνα» με τα απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά... στο μπάνιο και το κατηγορητήριο - ΦΩΤΟ

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ