Νύχτα-κόλαση στη Χίο: Μάχη με τις φλόγες στην Καμπιά για να σωθούν χωριά

Σκληρή μάχη με τον χρόνο και τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές στη Χίο, προσπαθώντας να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τα Λεπτόποδα και τον Κέραμο, ενώ οι ζημιές σε ρεύμα και νερό παραμένουν σοβαρές.

Νύχτα-κόλαση στη Χίο: Μάχη με τις φλόγες στην Καμπιά για να σωθούν χωριά

Ολονύχτια μάχη έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές στην Καμπιά Χίου, προσπαθώντας να περιορίσουν τη φωτιά πριν πάρει ξανά ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Προτεραιότητα των δυνάμεων ήταν να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα Λεπτόποδα και, κυρίως, να μην περάσουν προς την πλευρά του Κεράμου.

Το πρωί της Παρασκευής (15 Αυγούστου 2025), στελέχη της Πυροσβεστικής εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξα πως η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο οι καταστροφές που έχει προκαλέσει είναι ήδη σημαντικές.

Στη Βολισσό, πολλά σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ η φωτιά έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στην υδροδότηση. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν αγώνα για την αποκατάσταση των ζημιών, με τον κυβερνητικό βουλευτή, Νότη Μηταράκη, να αναφέρει ότι ήδη έχει αποκατασταθεί το 40% της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Αύριο, Σάββατο, αναμένεται να φτάσουν στη Χίο συνεργεία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την καταγραφή των ζημιών. Η διαδικασία αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.