«Ο 54χρονος τον παρακολουθούσε, μας απειλούσαν και μας έλεγαν “φύγετε”», συγκλονίζουν ο πατέρας και η αδερφή του Νικήτα

«Αυτή να έκανε όλα. Μα έλεγαν μέχρι και να φύγει μόνος του. Το παιδί δεν γινόταν να φύγει μόνο του, από 2 ετών ταλαιπωρούνταν στα νοσοκομεία. Το καλοκαίρι έκανε διπλό μπαλονάκι με στεντ.. αυτό νομίζω τα λέει όλα»

«Ο 54χρονος τον παρακολουθούσε, μας απειλούσαν και μας έλεγαν “φύγετε”», συγκλονίζουν ο πατέρας και η αδερφή του Νικήτα

H τοπική κοινωνία της Αμμουδάρας, στο Ηράκλειο Κρήτης, παραμένει σε κατάσταση σοκ μετά την στυγερή δολοφονία του 21χρονου Νικήτα ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από 6 σφαίρες που δέχτηκε από τον 54χρονο πατέρα ενός αδελφικού του φίλου.

Χανιά: Σύλληψη για πιστόλια, γεμιστήρες, φυσίγγια, κάνναβη, κοκαΐνη, ζυγαριά ακριβείας και 2.150 ευρώ

Θυμίζουμε ότι η δολοφονία σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (05.05.2026), όταν ο 54χρονος τράκαρε επίτηδες με το αυτοκίνητό του το όχημα που οδηγούσε ο 21χρονος και στη συνέχεια τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, στη μέση του δρόμου. Σήμερα, οι συγγενείς και οι φίλοι, συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείου στο χωριό Χώνος στον Μυλοπόταμο, για να αποχαιρετήσουν τον Νικήτα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και τα αδέλφια του 21χρονου, που προσπαθούν να συνέλθουν από τον χαμό του παιδιού. Μιλώντας στην εκπομπή Live News, ξέσπασε η μεγαλύτερη αδερφή του Νικήτα, η οποία νωρίτερα επιτέθηκε σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της κηδείας. Η Ελεάνα αναφέρθηκε στο μοιραίο τροχαίο που συνέβη πριν 3 χρόνια στο οποίο σκοτώθηκε ο γιος του 54χρονου δολοφόνου του Νικήτα, και που «οδήγησε» στο φονικό.

«Έτυχε ο αδερφός μου να οδηγεί εκείνο το αυτοκίνητο που δεν ήταν δικό του. Δεν είχε πιει, πρόσεχε, είχε δίπλωμα και φορούσε ζώνη. Απλώς ήταν άπειρος οδηγός και φοβήθηκε. Φρέναρε αλλά το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε καλά, ήταν παλιό. Και έγινε το κακό. Από τότε άλλαξε η ζωή μας, άρχισαν οι απειλές. Μας έλεγαν να φύγουμε, ερχόταν κόσμος και μας έλεγε “φύγετε, είναι ικανοί για όλα”. Ο αδερφός μου έλεγε “μα δεν είμαι φονιάς, να τιμωρηθώ όπως πρέπει αλλά γιατί να φύγω;”.

Αυτή να έκανε όλα. Η γυναίκα του 54χρονου. Μα έλεγαν μέχρι και να φύγει μόνος του ο Νικήτας. Το παιδί δεν γινόταν να φύγει μόνο του, από 2 ετών ταλαιπωρούνταν στα νοσοκομεία. Το καλοκαίρι έκανε διπλό μπαλονάκι με στεντ.. αυτό νομίζω τα λέει όλα», είπε αρχικά η αδερφή του 21χρονου.

«Αστυνομικός μας είπε “ο αδερφός σου φταίει πρέπει να τιμωρηθεί”»
Στη συνέχεια, αναφορικά με την αστυνομία, είπε: «Εγώ πήγα πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2024, κρυφά από όλους γιατί οι γονείς μου δεν ήθελαν να “προκαλούμε”. Που δεν το κάναμε γιατί ο Νικήτας ήταν το καλύτερο παιδί. Μου είπαν να πάω μαζί με την μάνα και την αδερφή μου να τους εξηγήσουμε τον λόγο που φοβόμαστε.

Ξέραμε από γνωστούς ότι (ο 54χρονος) είχε όπλο και ότι περηφανεύεται να τον σκοτώσει. Εκεί ο δεύτερος αστυνομικός μας είπε “ε δεν σας σκότωσαν κιόλας, τι ήρθατε”. Όταν του είπα ότι αυτό δεν είναι λύση και ότι ο Νικήτας πρέπει να δικαστεί, εκείνος μου είπε “ο αδερφός σου φταίει, πρέπει να τιμωρηθεί”. Έφυγα από εκεί, ζούσαμε στον φόβο, είχαμε ενημερώσει και την δικηγόρο μας».

«Ο Νικήτας δεχόταν επιθέσεις»
Η αδερφή του Νικήτα επίσης περιέγραψε το πώς ο αδερφός της δεχόταν απειλές και επιθέσεις από την πλευρά του 54χρονου. Εξήγησε ότι η ίδια, ο 21χρονος και όλη τους η οικογένεια ζούσε με τον φόβο ότι θα κάνουν κάποιο κακό στο παιδί.

«Ο Νικήτας ήρθε τον Νοέμβριο να μείνει σπίτι μου, σε άλλη περιοχή του Ηρακλείου και επέστρεψε τα Χριστούγεννα. Έμεινε μαζί μου ενάμιση μήνα. Φύγαμε όλοι μαζί οικογενειακώς να πάμε στο χωριό, στο οποίο κηδέψαμε σήμερα τον Νικήτα, και την ώρα που μπαίναμε στο αυτοκίνητο, πέρασε ο 54χρονος με το όχημά του. Περνούσε, μας παρακολουθούσε. Έτσι, το πρώτο βράδυ μετά από 1μιση μήνα που έμεινε σπίτι μας, τον περίμενε στα χόρτα και του επιτέθηκε πισώπλατα.

Ευτυχώς ο μικρός είχε το νου του γενικά γιατί ήξερε ότι κινδυνεύει, άκουσε θόρυβο αι πρόλαβε να γυρίσει και να βάλει τα χέρια του. Δέχτηκε δύο χτυπήματα με αυτό που είχε μαζί ο 54χρονος, και ο μπαμπάς μου βγήκε έξω και τον έσωσε γιατί άνοιξε τα φώτα. Ο τότε δράστης τράπηκε σε φυγή. Φορούσε κουκούλα και μάσκα, αλλά από τα μάτια φαινόταν ποιος είναι. Η αδερφή μου τον αναγνώρισε μετά που τον είδε. ο αδερφός μου τον κυνήγησε και τον χτύπησε στα πόδια και μαζί με την αδερφή μου, και αυτός έβγαλε όπλο να τους πυροβολήσει. Τότε ο αδερφός μου την έπιασε και έπεσαν κάτω, ο πυροβολισμός δεν βρήκε στόχο. Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα εκείνη τη μέρα, είδαμε κάμερες ασφαλείας αλλά αφέθηκε ελεύθερος. και οι απειλές συνεχίστηκαν», περιέγραψε.

Σκληρές εικόνες από τη στιγμή της δολοφονίας
Βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το Live News, δείχνει καρέ καρέ τη στιγμή του φονικού. Κάμερες ασφαλείας έξω από σπίτι στην Αμμουδάρα, κατέγραψαν τα τελευταία δευτερόλεπτα του 21χρονου Νικήτα.

Η ώρα δείχνει 18:43. Είναι η ώρα που ο 54χρονος ρίχνει το αυτοκίνητό του στο αυτοκίνητο του Νικήτα. Ο 21χρονος καταλαβαίνει ποιος είναι και βγαίνει από το όχημά του με την ελπίδα να γλιτώσει.

Εκεί ο 21χρονος έρχεται σε απόσταση «αναπνοής» με τον 54χρονο. Ο Νικήτας σηκώνει το πόδι του και προσπαθεί να απομακρύνει τον μετέπειτα δολοφόνο του, και προσπαθεί να διαφύγει τρέχοντας από το σημείο.

Ωστόσο, η προσπάθεια του 21χρονου ήταν μάταιη. Ο 54χρονος σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε 6 φορές τον νεαρό.

Ο 21χρονος διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, χωρίς τις αισθήσεις του και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125