Ο ανασχηματισμός που αιφνιδιάστηκε αντί να αιφνιδιάσει

Το κύριο άρθρο της “Π” ασχολείται με τον ανασχηματισμό.

ΜΠΟΡΕΙ κανείς να υποθέσει διάφορους λόγους για τους οποίους έγινε κρούση σε υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης για να αναλάβει υπουργικά καθήκοντα. Οσο και αν η πρόθεση ήταν ευγενής και υπερβατική και απαλλαγμένη σκοπιμοτήτων, δεν είναι μια κίνηση που συνηθίζεται σε περίοδο, μάλιστα, έντονης παραταξιακής διαπάλης. Πολλώ δε μάλλον εάν η κρούση έγινε σε ένα σχετικά ουδέτερο μεν κομματικά πρόσωπο, το οποίο όμως δεν ασχολήθηκε ποτέ με την απόκτηση υπερπαραταξιακού κύρους και γοήτρου.
ΣΥΝΕΠΩΣ, το αποτέλεσμα μιας τέτοιας σύμπραξης δεν θα ήταν τόσο να γοητευθεί η κοινή γνώμη από μια συναινετική κίνηση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αλλά να θεωρήσει ότι η κυβέρνηση έριξε λάσο επιτυχώς στην κεντροαριστερά και πίκαρε την ηγεσία της αντιπολίτευσης.
ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ προστασία είναι κάτι μείζον που επιβάλλει υπερβάσεις, γιατί να μην πράξουμε ανάλογα στην παιδεία, στην υγεία, στην άμυνα που επίσης είναι εθνικών προδιαγραφών προτεραιότητες.
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ της αντιπολίτευσης μπορούσε να είχε προβλεφθεί, έστω και αν η κυβέρνηση δικαιολογείται λέγοντας ότι υπέθεσε ότι είχε αποσπάσει συναίνεση. Η τελική ευθύνη για την ανατροπή, η οποία σκίασε καίρια τον ανασχηματισμό και έπληξε την κυβέρνηση, δεν μπορεί να ανήκει στην αντιπολίτευση.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ μια καλή στιγμή. Και την κάνει χειρότερη ότι υπήρχε πολύς διαθέσιμος χρόνος για να ζυγιστούν τα αρνητικά σημεία της.

ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ των δασικών καταστροφών του περασμένου μήνα, που μάλιστα οδήγησαν τον αρμόδιο υπουργό στο νοσοκομείο σε υπεραγχώδη κατάσταση, η «Π» σημείωνε, ίσως και η πρώτη στη χώρα, πως δεν είναι δυνατό ούτε λογικό να υπηρετούνται οι μείζονες προτεραιότητες των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής (πυρκαγιές, πλημμύρες) και της πανδημίας από τα ίδια πρόσωπα και τους ίδιους μηχανισμούς. Πράγματι η κυβέρνηση επιχείρησε να δρομολογήσει δομικές τομές, ανεξάρτητα εάν τις πάγωσε λόγω του ατυχήματος με την ανακληθείσα υπουργοποίηση. Είναι πάντως εύλογη απόφαση που όμως μας προδιαθέτει για το άμεσο μέλλον. Οι μετεωρολογικές συνθήκες υποχρεώνουν τη χώρα να θεσπίσει υπηρεσίες και δομές που σε ένα κάποιο παρελθόν είχαν εποχικά χαρακτηριστικά. Εφεξής, θα είναι – σχεδόν- η καθημερινότητά μας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ