Ο Ανδρέας Λοβέρδος στην «Π» – Με 4 Αχαιούς το ευρωψηφοδέλτιο

Ποιοι Αχαιοί, αναμένεται να στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του νεότευκτου κόμματος «Δημοκράτες», του πατρινού πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

Λοβέρδος

Τέσσερις έστω και… εξ αποστάσεως Αχαιοί αναμένεται να στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του νεότευκτου κόμματος «Δημοκράτες», του πατρινού πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

Πρόκειται για τον ίδιο, τον ορισθέντα χθες αντιπρόεδρο Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, την πατρινιά αρχιτέκτονα Λένα Καράλη που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα και ένα ακόμα στέλεχος των «Δημοκρατών» που έχει ζήσει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έλκει την καταγωγή του από την Αιγιάλεια.

Μιλώντας χθες στην «Πελοπόννησο», ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την αισιοδοξία του για είσοδο των «Δημοκρατών» στην Ευρωβουλή, λέγοντας ότι «πέραν της υπέρβασης του 3%, στόχος μας είναι η εκλογή δύο ευρωβουλευτών».

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, είπε καταρχάς ότι «θα προσυπέγραφε την πρόταση, ωστόσο εξέφρασε τη ζωηρή αμφιβολία του για την επιδίωξη της αντιπολίτευσης, διότι αν δεν χυθεί άπλετο φως στην τραγωδία των Τεμπών, θα γυρίσει μπούμεργανγκ η πρόταση στα κόμματα της αντιπολίτευσης που τη συνυπέγραψαν». Πέραν της παραπάνω τοποθέτησής του, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η πρόταση συσπείρωσε τη ΝΔ και το λιγότερο που πρέπει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να στείλει λουλούδια στον κ. Ανδρουλάκη»!

Εξάλλου, ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας το χειροκρότημα που δέχθηκε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής μετά την προχθεσινοβραδινή ομιλία του στη Βουλή, υποστήριξε ότι «χτύπησε πολύ άσχημα στην κοινή γνώμη η επιβράβευση των αιτιάσεων του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την τραγωδία των Τεμπών και ενώ έχει αναλάβει την πολιτική τουλάχιστον ευθύνη του πολύνεκρου δυστυχήματος».