Ο απολογισμός της Ολυμπιάδας για το 2021, οι στόχοι του 2022

Το ταλέντο των πρωταθλητών της Ολυμπιάδας φάνηκε για μια ακόμη φορά και κατά τη διάρκεια του 2021, με τους στόχους να παραμένουν υψηλοί και για το 2022.

Ο απολογισμός της Ολυμπιάδας για το 2021, οι στόχοι του 2022 Αναμνηστική φωτογραφία των πρωταθλητών της Ολυμπιάδας

Μια ακόμη αγωνιστική χρονιά ξεκινάει για τον στίβο, με την Ολυμπιάδα να βάζει και φέτος τον πήχη πολύ ψηλά, όπως άλλωστε συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια. Μια ματιά στην Πανελλήνια αξιολόγηση των σωματείων στίβου τα τελευταία χρόνια, είναι αρκετή για να μας πείσει για τη δουλειά που γίνεται στο ιστορικό σωματείο της Πάτρας.
Συγκεκριμένα, η Ολυμπιάδα βρίσκεται σταθερά μέσα στα κορυφαία 20 σωματεία της Ελλάδας, παραμένει σταθερά στους top συλλόγους της τοπικής ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΣΕΓΑΣ και της Πελοποννήσου γενικότερα και συνεχίζει και για ακόμα ψηλότερα, καθώς ούτε η κρίση, ούτε η πανδημία δείχνουν να επηρεάζουν την πορεία των «πορτοκαλί».
Η προσπάθεια στηρίζεται κυρίως σε αθλητές που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου, αλλά και σε φοιτητές-αθλητές που σπουδάζουν στην Πάτρα και επί της ουσίας η Ολυμπιάδα αποτελεί το καινούργιο τους αθλητικό «σπίτι».
Ακολουθούν οι συντελεστές της επιτυχίας:
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το Δ.Σ. υπό την συνεχή προεδρεία του Μάρκου Θεοδωράκη όλα αυτά τα χρόνια, προσφέρει σταθερότητα και παρέχει την απαραίτητη μέριμνα για τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος.
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Ο διοικητικός αρχηγός του τμήματος κι εκλεγμένο, πλέον, μέλος του νέου Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, Πέτρος Μαντάς, πέρα από την καθοριστική του συμβολή στη δύσκολη στροφή που πάρθηκε το 2013, αποτελεί σταθερή και στιβαρή αξία, που οδηγεί το τμήμα με τη γνώση και την εμπειρία του σε νέες διακρίσεις.
Ο ΕΦΟΡΟΣ
Ο Γιώργος Καρέλας κατέχει το πόστο τα τελευταία χρόνια, δίνοντας πολύτιμες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και κάνοντας πιο εύκολη και πιο παραγωγική τη ζωή αθλητών και προπονητών.
ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΝΤΙΝΑ ΜΠΟΡΝΙΒΕΛΛΙ: Είναι το «τοτέμ» του συλλόγου, με σταθερή πορεία για περισσότερα από 25 χρόνια! Εχει αναδείξει δεκάδες πρωταθλητές τόσο στο βάδην, όπου αποτελεί κορυφαία προπονήτρια έχοντας το χρίσμα της Ομοσπονδιακής τεχνικού, όσο και σε όλα τα άλλα δρομικά αγωνίσματα. Εργατική, με βαθιά γνώση και εμπειρία, έχει το χάρισμα να βελτιώνει όλους τους αθλητές της και να στέκεται δίπλα τους εντός κι εκτός γηπέδου.
ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΒΙΔΙΩΤΗΣ: Επανήλθε στο σύλλογο που αγωνιζόταν από μικρό παιδί το 2014 και άρχισε να δουλεύει στις ακαδημίες, προσπαθώντας να ανακαλύψει τα παιδιά που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Μεγάλη η συμβολή του στην οργάνωση των ακαδημιών, αλλά και στην ανάδειξη μιας καινούργιας γενιάς πρωταθλητών.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΡΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο έμπειρος τεχνικός, με θητεία σε θέσεις ευθύνης στο ΣΕΓΑΣ, εντάχθηκε πάλι φέτος στο σύλλογο και είναι ένα πολύτιμο εργαλείο σε όλα τα επίπεδα.
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Περισσότερα από 250 παιδιά, από την ηλικία των 5 ετών, αθλούνται καθημερινά στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, υπό τις οδηγίες έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Οι Γιάννης Σταματόπουλος, Ανδρέας Ηλιόπουλος Αγγελική Ποσποτίκη και Μυρτώ Ψαράκη, όλοι τους απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ, αναλαμβάνουν να μυήσουν τους μικρούς φίλους του στίβου στον κλασικό αθλητισμό και στις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι». Η οργάνωση των ακαδημιών είναι αξιοζήλευτη κι έχει σαν στόχο τόσο την διασκέδαση των παιδιών, όσο και την ανάδειξη των επόμενων αθλητών και πρωταθλητών. Φυσικά εξαιρετικά ποσοστά επιτυχιών έχει και το τμήμα των υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές και τα ΤΕΦΑΑ. Η επιστημονική γνώση και εμπειρία όλων των προπονητών του συλλόγου, εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές της Ολυμπιάδας μέσα στο πεδίο της δράσης; Ποια ήταν τα πρόσωπα που για αγωνιστικούς και όχι μόνον λόγος αξίζει να παρουσιάσουμε σήμερα;
Εχουμε και λέμε:
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΚΡΗ: Η έμπειρη πρωταθλήτρια του βάδην, μετά τη 14η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα το 2019, αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών. Το πείσμα της, όμως, και η αγάπη της για τον πρωταθλητισμό, της δίνουν δύναμη για να συνεχίσει.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε, επανήλθε το 2021 σε τροχιά πρωταθλητισμού και ήταν και πάλι στα μετάλλια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα του βάδην. Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμος να συμμετάσχει και πάλι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην στα Μέγαρα.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΥΡΤΑ: Φέτος έκανε μια μεγάλη στροφή στην καριέρα της, μετακομίζοντας στην Αθήνα και αλλάζοντας προπονητή με τις ευλογίες της πρώην, πλέον, προπονήτριάς της, Ντίνας Μπορνιβέλλι. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Περικλής Χατζηαναστασιάδης, έχει σαν στόχο να επαναφέρει τη Δέσποινα στην κορυφή των 400μ. γυναικών, μετά απο επίμονο τραυματισμό δυο ετών.
ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΜΑΝΤΑ: Η πρωταθλήτρια των 200μ., παράλληλα με τις σπουδές της στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, συνεχίζει να προπονείται, βάζοντας καινούργιους και υψηλούς στόχους για τη νέα αγωνιστική χρονιά.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ: Ο πρωταθλητής των χαμηλών εμποδίων, παραμένει στην Πάτρα για να συνεχίσει με το Διδακτορικό του στο Πολυτεχνείο και συνεχίζει να γυμνάζεται με τη Ντίνα Μπορνιβέλλι, έχοντας ως στόχο να είναι και πάλι στα μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Ανδρών.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΡΤΖΑΚΗΣ: Ο πρωταθλητής των 10.000μ. βάδην και 13ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων στο Ταλίν το 2021, μετά το τραγικό γεγονός της πρόσφατης απώλειας του πατέρα του, προσπαθεί να συνδυάσει σπουδές, προπόνηση και βιοπορισμό.
ΗΛΙΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Ο αθλητής του Κώστα Λεβιδιώτη μετά την 1η θέση στα 800μ. στο Πανελλήνιο Κ20 του 2021, έχει σαν στόχο φέτος να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του που θα γίνει τον Αύγουστο στην Κολομβία.
ΙΩΣΗΦ ΟΡΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο αθλητής της Ντίνας Μπορνιβέλλι έχει υψηλούς στόχους και για το 2022. Νίκη στους Πανελληνίους Εφήβων, ατομικό ρεκόρ σε 200μ. και 400μ. και συμμετοχές με την Εθνική ομάδα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ: Μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά, με κορυφαία στιγμή το μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Κ18, φέτος δίνει προτεραιότητα στην προετοιμασία του για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά, παράλληλα, θέλει να διατηρηθεί σε καλό επίπεδο και να διεκδικήσει κι αυτός τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Εφήβων (Κ20).
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΛΑ: Τρία μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα και συμμετοχή στην Εθνική ομάδα οι επιτυχίες του 2021, με πολλά ατομικά ρεκόρ στα 200μ. και στα 400μ. Φέτος προετοιμάζεται κι αυτή για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά, παράλληλα, προπονείται δίνοντας βάση περισσότερο στα 200μ.
Φυσικά, εκτός των παραπάνω σπουδαίων αθλητών του σωματείου, υπάρχουν πολλοί ακόμα αθλητές και αθλήτριες με Πανελλήνια μετάλλια το 2020 και 2021, οι οποίοι προπονούνται ακούραστα για νέες επιτυχίες.
ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
Παρά το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που έχει επιφέρει η πανδημία, αρκετές είναι οι Πατρινές επιχειρήσεις που συμβάλουν στην προσπάθεια που γίνεται από τους ανθρώπους της Ολυμπιάδας. Η εταιρεία Motoraid (με αξεσουάρ και υλικό για τη μηχανή και τον αναβάτη) του παλιού πρωταθλητή του συλλόγου Γιάννη Λαμπρόπουλου, η εταιρεία με γερανούς και πάσης φύσεως ανυψωτικά μηχανήματα «Χρυσανθόπουλος», το Ινστιτούτο Καινοτομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης «ΑΕΙΠΛΟΥΣ», το οινοποιείο «ΚΑΡΕΛΑΣ», η εμπορία αυτοκινήτων «Diamond Cars» του επίσης παλιού πρωταθλητή Γιώργου Ανδρικόπουλου, η μεταφορική «Μητρέλλης», καθώς και η μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης «Τρίγκας Nephros» στηρίζουν τα τελευταία χρόνια το τμήμα στίβου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ