Ο απολογισμός του Αντωνόπουλου για Παναχαϊκή: «Τα πρόσωπα στις ομάδες είναι περαστικά»
O προπονητής της Παναχαϊκής αναφέρθηκε στα όσα έγιναν από την ημέρα που ανέλαβε μέχρι σήμερα

Με μια γραπτή του δήλωση, ο προπονητής της Παναχαϊκής, Σπύρος Αντωνόπουλος, έκανε τον απολογισμό του για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Αναλυτικά:
«Ανέλαβα την Παναχαϊκή σε μία δύσκολη περίοδο, με πολλά αγωνιστικά και όχι μόνο προβλήματα, αλλά και μέσα σε ένα κλίμα αμφισβήτησης ολόκληρου του ποδοσφαιρικού οργανισμού της ομάδας. Μέσα από καθημερινή και επίπονη προσπάθεια, καταφέραμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε και να πετύχουμε τον αρχικό στόχο της ομάδας, που ήταν η παραμονή της στη Γ’ Εθνική.
Μικρός στόχος για τη μεγάλη Παναχαϊκή, δύσκολος όμως με τις ισχύουσες συνθήκες. Να μην ξεχνάμε πως η αξία μιας κατάστασης κοστολογείται με βάση τις συνθήκες και όχι πάντα με την ονομαστική της αξία. Άλλωστε, η αλήθεια περνάει από τρία στάδια: πρώτα απαξιώνεται, μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη.
Μια ομάδα με 21 παίκτες κάτω των 20 ετών, με μέσο όρο ηλικίας 21,5 χρόνια, με σχεδόν απόλυτο αριθμό παικτών από την Αχαΐα, με το δεύτερο χαμηλότερο budget της κατηγορίας και με το βάρος μιας βαριάς φανέλας που βαραίνει συναισθηματικά όποιον συμμετέχει, μόνο εύκολη δουλειά δεν είχε μπροστά της.
Η συνέπεια, η διάθεση για βελτίωση, η εν γένει πειθαρχία και η επιμονή των ποδοσφαιριστών μας ήταν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας ομάδας που πάλεψε σε ένα δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα, άντεξε στην καθημερινή σκληρή δουλειά για βελτίωση, αλλά και στην πίεση του περιβάλλοντος εκτός ομάδας.
Πίεση που ξεκινούσε από τη λογική αγωνία του αγνού φιλάθλου και σε κάποιες περιπτώσεις κατέληγε να ξεπερνά τη λογική, φτάνοντας στα όρια της μείωσης της προσωπικότητας των ποδοσφαιριστών.
Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, που απέδειξαν σε όλους μας ότι μεγάλο ή μικρό δεν σε κάνει η ηλικία, αλλά η προσέγγισή σου στις συνθήκες που σου έχουν τύχει. Τους ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία, για την επιμονή τους να πετύχουν και για την υπομονή τους απέναντι σε όποια αδικία μου. Μπράβο τους!
Είναι δύσκολο να πετύχεις όταν το περιβάλλον σου και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι καθημερινά δεν αγαπούν τη δουλειά τους, το ποδόσφαιρο και την ομάδα.
Ευχαριστώ τους ακούραστους συνεργάτες μου, Φίλιππο Σχοινά, Δημήτρη Σακελλαρόπουλο και Γιώργο Λαγό.
Ευχαριστώ τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Κώστα Κωνσταντινίδη, τον γενικό αρχηγό Γιάννη Ψαρρά, τον Φίλιππο Ανδρεόπουλο, την ιατρική μας ομάδα με επικεφαλής τον Dr Θεόδωρο Σταυρόπουλο, τους φυσικοθεραπευτές Ανδρέα Νικολάτο και Γιώργο Καραμπούλα, τους φροντιστές μας Χαράλαμπο και Δημήτρη Βισβάρδη, αλλά και τον άνθρωπο του γηπέδου μας, Αηδόνη Νάτση. Παναχαϊκάρες όλοι τους!
Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση του Ερασιτέχνη για την άψογη συνεργασία μέσα από την καθημερινή της στήριξη και εύχομαι η όποια απόφασή της να προσδώσει στην ομάδα μια καλύτερη μέρα.
Το οφείλουν στον εαυτό τους για τη δύσκολη φετινή προσπάθεια, αλλά και σε όλον αυτόν τον κόσμο που αγωνιά για το μέλλον της Παναχαϊκής.
Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οργανωμένους φιλάθλους Nortenos Patras, αλλά και σε κάθε φίλαθλο που αγωνιούσε μαζί μας και στήριζε την προσπάθειά μας. Η περιουσία της Παναχαϊκής είναι η ιστορία της και ο κόσμος της. Σε αυτόν τον κόσμο αξίζει μια μεγάλη Παναχαϊκή και εύχομαι γρήγορα να τη ξαναδεί.
Ολοκληρώνοντας, να θυμίσω πως τα πρόσωπα στις ομάδες είναι περαστικά και εκείνο που μένει είναι η ομάδα και οι ανθρώπινες σχέσεις, για τις οποίες πλέον είμαι πλουσιότερος.
Υγεία σε όλους και με την ευχή να ξαναδούμε μια Παναχαϊκή αντάξια εκείνης των φωτογραφιών που κοσμούν τους διαδρόμους της Αγυιάς.
Καλό καλοκαίρι…
Σπύρος Αντωνόπουλος».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News