Ο Μπουρλά προτρέπει τον Μπάιντεν να αναλάβει πρωτοβουλία για τη μείωση του κόστους των φαρμάκων

Ο Μπουρλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των μεταρρυθμίσεων που θα ήθελε να δει από την κυβέρνηση

Ο Μπουρλά προτρέπει τον Μπάιντεν να αναλάβει πρωτοβουλία για τη μείωση του κόστους των φαρμάκων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Inc., Άλμπερτ Μπουρλά, κάλεσε την Παρασκευή τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να προχωρήσει σε μια διακομματική σύμπραξη για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το υψηλό κόστος των φαρμάκων.

Ο Μπάιντεν έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αναλάβει την πρωτοβουλία για “τη σημαντική μείωση του κόστους των φαρμάκων για τους ασθενείς, που σήμερα είναι προβληματικό”, τόνισε ο Μπουρλά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Balance of Power” στην τηλεόραση του Bloomberg.

Το κόστος των φαρμάκων που πληρώνουν οι ασθενείς από την τσέπη τους “είναι κάτι που χρήζει διόρθωσης, και μάλιστα επειγόντως”, σημείωσε ο Μπουρλά. Πρόσθεσε ότι τα στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας θα ήταν πρόθυμα να συμβάλλουν στην κάλυψη του κόστους μιας τέτοιας μεταρρύθμισης, αλλά θέλουν να διασφαλίσουν ότι η συνεισφορά τους θα κατευθυνθεί άμεσα στη μείωση του κόστους που πληρώνουν οι ασθενείς.

“Δεν θέλουμε να δώσουμε χρήματα που θα καταλήξουν στην “μαύρη τρύπα” του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ