Ο Χ. Μπονάνος στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις επικρατούσες συνθήκες, λόγω του πολύ υψηλού δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς στην περιοχή της Αιγιαλείας.

20210701 ΜΠΟΝΑΝΟΣ ΠΕΚΕ 2

Σε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για φωτιά βρίσκεται σήμερα η Αχαΐα και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Ο κ Μπονάνος συνοδευόταν από τον Δ/ντη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ, Νίκο Γυφτάκη, τον Προϊστάμενο Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Αχαΐας Γιάννη Μπάφα, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας (ΔΙΠΥΝ), Πύραρχο Θωμά Μούτσελο και με τον Προϊστάμενο ΠΕΚΕ Δ. Ελλάδας, Επιπυραγό Ματθαίο Κυρίτση.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις επικρατούσες συνθήκες, λόγω του πολύ υψηλού δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς στην περιοχή της Αιγιαλείας αλλά και του υψηλού κινδύνου σε όλη την υπόλοιπη Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, ενώ υπήρξε συζήτηση επίσης, τόσο για τη συνεργασία σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης οποιασδήποτε πιθανής εστίας.

Σημειώνεται πως ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή, προκειμένου να συμβάλλει με τον στόλο οχημάτων και μηχανημάτων της σε κάθε κίνδυνο πυρκαγιάς, υποβοηθώντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ βρίσκεται το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της διαμονής εκδρομέων κατά τις βραδινές ώρες, σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές στην περιοχή της Αιγιαλείας όσο διαρκεί ο κίνδυνος.

Ο κ. Μπονάνος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλητικό φαινόμενο για την περιουσία και την ζωή των πολιτών. Ζητάω από όλους τους πολίτες να παρακολουθούν και να εφαρμόζουν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας και να είναι βέβαιοι ότι οι ένστολοι συμπολίτες μας θα επιτελέσουν το καθήκον τους, αν χρειαστεί».

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ