Ο δάκος «τρώει» τη φετινή ελαιοπαραγωγή στην Ηλεία

«Βορά» στο έντομο του δάκου που πολλαπλασιάζεται με ταχείς ρυθμούς λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών  κινδυνεύει να γίνει η φετινή παραγωγή ελιάς, απειλώντας να αφήσει χωρίς στοιχειώδες εισόδημα χιλιάδες οικογένειες.

ΔΑΚΟΣ

«Βορά» στο έντομο του δάκου που πολλαπλασιάζεται με ταχείς ρυθμούς λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και εξαιτίας της ολοκλήρωσης των δολωματικών ψεκασμών, κινδυνεύει να γίνει η φετινή παραγωγή ελιάς, απειλώντας να αφήσει χωρίς στοιχειώδες εισόδημα χιλιάδες οικογένειες.

Η επικρατούσα κατάσταση, οδήγησε την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Ηλείας να χτυπήσει «καμπανάκι» προς τους ελαιοπαραγωγούς καλώντας τους να είναι σε επαγρύπνηση και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα που είναι αναγκαία για την προστασία της φετινής παραγωγής.

Στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από τη διευθύντρια της υπηρεσίας, Μπέκυ Σπυροπούλου, επισημαίνεται ότι «…διαπιστώνονται προσβολές από τον δάκο, κυρίως στις παραλιακές περιοχές, σε αρδευόμενα λιοστάσια, σε ελαιώνες με μικρή παραγωγή αλλά και σε ορεινές περιοχές…».

Τα ανησυχητικά στοιχεία προκύπτουν από:

Τις φθινοπωρινές συνθήκες θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας στην ατμόσφαιρα.

Το μέσο αριθμό δακοσυλλήψεων που εμφανίζεται σχετικά υψηλός.

Τις συλλήψεις εντόμων δάκου -μετά την ολοκλήρωση των ψεκασμών- στις παγίδες που δείχνουν αυξητική τάση.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ