Ο Δήμος ανέστειλε τη λειτουργία του γηπέδου Ρίου 

Δήμος

Σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας προχώρησε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος στο δημοτικό γήπεδο ποδόσφαιρου μετά από καταγγελία περιοίκου για επικίνδυνη περίφραξη της εγκατάστασης.

Το θέμα έκανε γνωστό ο Δήμος με ανακοίνωση του η οποία αναφέρει: «

Αναστάλθηκε από χθες Σάββατο 18 Μαΐου η λειτουργία του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Ρίου με απόφαση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλου, μετά από καταγγελία πολίτη, περίοικου του γηπέδου στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, βάσει της οποίας, η περίφραξη του γηπέδου στη βορειοανατολική πλευρά του είναι επικίνδυνη.

Ο Αντιδήμαρχος επισκέφτηκε το γήπεδο αμέσως μετά την καταγγελία και συνεργείο του Δήμου με καλαθοφόρο όχημα πραγματοποίησε τεχνικές εργασίες πολύ μικρής κλίμακας για την αποφυγή τυχόν αποκόλλησης οριζόντιων μεταλλικών στοιχείων.

Θα ακολουθήσει αυτοψία κι ενδελεχής ολικός τεχνικός έλεγχος από μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου στο εν λόγω τμήμα της περίφραξης και το γήπεδο θα επαναλειτουργήσει μόνο εάν  πληρούνται οι όροι ασφάλειας των αθλουμένων.

Επισημαίνεται ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου του Ρίου είναι μία από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες άμεσα θα πραγματοποιηθούν ευρείας κλίμακας εργασίες για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του αγωνιστικού και του περιβάλλοντα χώρου με δύο ευρωπαϊκά προγράμματα συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ περίπου. 

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε ο Αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Προέχει η ασφάλεια των αθλουμένων και θα εφαρμοστεί αυστηρά ότι προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, ανεξάρτητα από τη βασιμότητα των αιτιάσεων της καταγγελίας, η οποία θα εκτιμηθεί αρμοδίως από μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου».