Ο Δήμος Καλαβρύτων για την τραγωδία στα Τέμπη: Λιγότερα λόγια και περισσότερη περίσκεψη

Τροποποιείται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που είχε ανακοινωθεί απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων για την 202η επέτειο απ’ την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τα γεγονότα της Αγίας Λαύρας.

Τέμπη

Με απόφαση του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου και μ’ αφορμή το πένθος που βιώνει η χώρα, τροποποιείται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που είχε ανακοινωθεί απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων για την 202η επέτειο απ’ την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τα γεγονότα της Αγίας Λαύρας.

Ειδικότερα, στο σύνολο των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί δεν θα περιληφθούν δράσεις που αφορούν παρουσιάσεις εθνικών και παραδοσιακών χορών ή άλλες δράσεις με αμιγώς πανηγυρικό χαρακτήρα.

Επιπλέον, η εκδήλωση της επετείου για τα γεγονότα της Χελωνοσπηλιάς στη Λυκούρια, που επρόκειτο να γίνει την προσεχή Κυριακή μετατίθεται για την Κυριακή 19 Μαρτίου (την ίδια ώρα) και θα πραγματοποιηθεί στο πνεύμα που αναφέρθηκε νωρίτερα.

Επίσης, η εκδήλωση στην Τουρλάδα (θέση Φροξυλιά), μετατίθεται για την Κυριακή 19 Μαρτίου (την ίδια ώρα).

Ο Δήμος Καλαβρύτων θα τιμήσει την επέτειο των 202 χρόνων απ’ την Έναρξη της Επανάστασης με σεβασμό στην Ιστορία, στον Αγώνα των προγόνων μας και στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη την κατάσταση πένθους στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας αλλά και η περιοχή μας μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τέλος, ο Δήμος Καλαβρύτων επισημαίνει ότι αυτή η κατάσταση πένθους ας γίνει η αφορμή, έστω και τώρα, ώστε να πρυτανεύσει η σύνεση, η συναίσθηση ευθύνης και κυρίως ο σεβασμός προς τη μνήμη των θυμάτων και το δράμα των οικογενειών τους.

Λιγότερα λόγια και περισσότερη περίσκεψη είναι η στάση που αρμόζει σ’ αυτό που βιώνει σήμερα όλη η Ελλάδα. Λιγότερα λόγια, περίσκεψη, αναζήτηση και καταλογισμός ευθυνών, απτές εγγυήσεις ότι η πατρίδα μας δεν θα ξαναζήσει μια τέτοια τραγωδία και κυρίως σεβασμός στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.