Ο Δήμος Πατρέων βράβευσε τους εθελοντές και τους εκπαιδευτικούς του Λαϊκού Φροντιστηρίου

Στην εκδήλωση του Δήμου Πατρέων χαιρέτησαν η υπεύθυνη Γραμματείας του Φροντιστηρίου Γωγώ Γαλυφοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας

DSC 7746

Ο  Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος και η Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, τίμησαν σήμερα το πρωί, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, τους εκπαιδευτικούς και εθελοντές που συνέβαλαν καθοριστικά, παρά τα  πρόσθετα εμπόδια λόγω της υγειονομικής κρίσης,  στην κάλυψη των αναγκών του Λαϊκού Φροντιστηρίου.

Οι εθελοντές του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, με όπλο την αλληλεγγύη, απέδειξαν για μια ακόμα χρονιά, ότι η μόρφωση είναι δικαίωμα και ανάγκη της νέας γενιάς.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, μεταξύ άλλων είπε: «Διδάσκετε πώς να είμαστε άνθρωποι και αυτό στην εποχή μας δεν είναι δεδομένο, δυστυχώς. Είναι τιμή μου σήμερα που είμαι μαζί σας. Για μας που παρακολουθούμε την δουλειά σας, την προσφορά σας σε παιδιά και γονείς που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομικά θέση, είναι μεγαλείο. Μέσα από την προσφορά σας όμως, τίθεται και ένα ακόμα ζήτημα που αφορά την κοινωνία μας και την πολιτική του κράτους, που οδηγεί τα παιδιά μας, στο να έχουν ανάγκη από φροντιστήρια, γιατί δεν λειτουργεί σωστά το σχολείο. Δεν έχουν εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί δουλειά, δεν έχουμε τα σχολεία που πρέπει, ούτε το περιεχόμενο που πρέπει και αξίζει στα παιδιά μας. Αυτά όλα θα έπρεπε να είναι δεδομένα. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Δεν θερίζουμε με το δρεπάνι, δεν οργώνουμε με το μουλάρι. Δεν μπορεί άλλοι να οργανώνουν εκδρομές στο διάστημα και άλλοι να μην έχουν ούτε τα βασικά, που είναι η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο σχολείο, ώστε να αποκτήσουν συγκροτημένες προσωπικότητες, εφόδιο για την υπόλοιπη ζωή τους».

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ