Ο Φαρμάκης ανακοινώνει τον δρόμο Κέρτεζης

Η αδειοδότηση ολοκληρώθηκε μόλις τη Πέμπτη με το «πράσινο φως» του Δασαρχείου Καλαβρύτων, μετά απ’ αυτό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Με ολοκληρωμένη την μελέτη αυτό που απομένει είναι η ανακοίνωση ένταξη της εργολαβίας στο «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» της Περιφέρειας.

farmakis6
Θέμα χρόνου είναι πλέον η επίσημη ανακοίνωση  κατασκευής του μεγάλου οδικού έργου, που θ’ αλλάξει τα δεδομένα του Δήμου Καλαβρύτων, αφού στο τμήμα της επαρχιακής οδού Καλαβρύτων-Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου, από τον Κόμβο Κραστικών μέχρι Κέρτεζη, ο «κακοτράχαλος» στενός  (4 μ.) δρόμος αλλά και επικίνδυνο για τροχαία, θα μετατραπεί σε μεγάλο και  το κυριότερο σε ασφαλή.

Η αδειοδότηση ολοκληρώθηκε μόλις τη Πέμπτη με το «πράσινο φως» του Δασαρχείου Καλαβρύτων, μετά απ’ αυτό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, οπότε με ολοκληρωμένη την μελέτη αυτό που απομένει είναι η ανακοίνωση ένταξη της εργολαβίας στο «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» της Περιφέρειας.

O περιφερειάρχης  Νεκτάριος Φαρμάκης θα είναι αυτός που θα εξαγγείλει κονδύλι άνω του 1,3  εκατ. ευρώ για δρόμο που δεν θα φτάνει στο χωριό Καλλιφώνιο, παρά μόνο μέχρι τα όρια του μεγάλου γειτονικού Κέρτεζη, θα διανοιχθεί στα 6 με 8 μέτρα, αφού ο αναδασμός δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει παράπλευρες αγροτικές εκτάσεις, χωρίς να μπαίνει στη χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Ο κ. Φαρμάκης έχει άλλωστε δεσμευτεί σε παράγοντες της περιοχής πως μόλις είναι όλα έτοιμα θα εντάξει το έργο σε χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ολοι πιστεύουν πως αν ο δρόμος γίνει, η περιοχή θα αναπτυχθεί και η κοινότητα Κέρτεζης θα γίνει προάστιο των Καλαβρύτων, με πολλαπλά τουριστικά και οικονομικά οφέλη για τους 400 και πλέον μόνιμους κατοίκους και τη μεγάλη αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

dimarxeio patras
πελετιδης
rapid test
logo spiral 01