Ο φράχτης στον Έβρο μεγαλώνει κατά 26 χιλιόμετρα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα κατασκευαστεί νέος φράχτης συνολικού μήκους 26 χλμ. περίπου, σε επιλεγμένα σημεία στην ευρύτερη περιοχή των Φερών.

Ο φράχτης στον Έβρο μεγαλώνει κατά 26 χιλιόμετρα

Η κυβέρνηση δρομολογεί την επέκταση του φράχτη στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στον Έβρο, κατά 26 χιλιόμετρα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, ζήτησαν τη χρηματοδότηση του έργου, στη σύνοδο υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα κατασκευαστεί νέος φράχτης συνολικού μήκους 26 χλμ. περίπου, σε επιλεγμένα σημεία στην ευρύτερη περιοχή των Φερών. Επίσης, θα γίνει επισκευή – ανακατασκευή του υπάρχοντος τεχνητού εμποδίου (φράχτης) στην περιοχή Καστανέων (στο βόρειο τμήμα του Έβρου).

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, ο φράχτης που έχει κατασκευαστεί καλύπτει 38 χιλιόμετρα από τα 190 της μεθορίου στον Έβρο. Υπάρχουν σκέψεις να «σφραγιστεί» όλο το μήκος των συνόρων μας με την Τουρκία, αρκεί φυσικά να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ