Πάτρα: Ο φτερωτός «καταληψίας» που απειλεί

Η KOINO_TOΠΙΑ Πάτρας καλεί τις Αρχές, να ενσκήψουν στο πρόβλημα με τα περιστέρια, αναζητώντας λύσεις, προστατεύοντας μνημεία, δημόσιους, ιδιωτικούς χώρους,

Πάτρα: Ο φτερωτός «καταληψίας» που απειλεί

Ενδιαφέρουσα παρέμβαση προς την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση έκανε η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού «Κοινο_Τοπία» της Πάτρας, που τις καλεί να ενσκήψουν στο πρόβλημα με τα περιστέρια, αναζητώντας λύσεις, προστατεύοντας μνημεία, δημόσιους, ιδιωτικούς χώρους, όπως και την πολιτιστική κληρονομιά, που καταστρέφονται από περιττώματα, ανακουφίζοντας παράλληλα παράλληλα πολίτες που ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να τα περιορίσουν.

Τα, για άλλους σύμβολα ειρήνης, αγνότητας και αγάπης, και για κάποιους δημιουργοί σοβαρών προβλημάτων υγείας, καθαριότητας, αισθητικής, διχάζει μεν την κοινωνία, αλλά η «Κοινο_τοπία» εστιάζει στα περιττώματά τους, που δεν προκαλούν μόνο αισθητική υποβάθμιση αλλά μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για τον άνθρωπο, ως εστία μικροβίων και μυκήτων, η μολυσματική τους δύναμη, δε, πολλαπλασιάζεται σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας (ανοσοκατεσταλμένοι, ηλικιωμένοι, μεταμοσχευμένοι κ.ά.).

Για μνημεία, προσόψεις κτιρίων, αίθριους και ακάλυπτους χώρους, πλατείες, παγκάκια και αστικός εξοπλισμό, αναζητούνται διαρκώς κονδύλια προς αποκατάσταση και καθαρισμό, την ώρα που τα περιστέρια δεν έχουν να αντιμετωπίσουν εχθρούς, ενώ βρίσκουν άφθονη τροφή, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ανεξέλεγκτα ο πληθυσμός τους.

«Στην Πάτρα το πρόβλημα δεν αφορά μόνο κάποια γειτονιά, αφού μεγάλο μέρος του κέντρου και πάρα πολλές συνοικίες γειτονιές, αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα. Η ισορροπία και αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με όλα τα είδη είναι το ζητούμενο» αναφέρεται από την Εταιρεία.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Αισιοδοξία για την κατάσταση του βρέφους με κορονοϊό στο ΠΓΝΠ
Αίγιο: Γιατί κινδυνεύει να χαθεί η προσφυγή για την ανάπλαση της Αγίας Λαύρας
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πατρινοί Πυροσβέστες επί τριήμερο στη «μάχη» της Αττικής ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Λίμνη Τσιβλού: Οδοιπορικό της «Π» στην «Ελβετία» της Αχαΐας - ΦΩΤΟ