Ο καιρός της 28ης Οκτωβρίου, οι εκτιμήσεις για τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου
Καλές γενικά καιρικές συνθήκες στα δυτικά και βόρεια και με καλές καιρικές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη
Πλέον σιγά-σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον καιρό των επομένων ημερών με την προοπτική και της 28ης Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καμπόλης, Φυσικός, κατεύθυνσης Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας, MSc – Περιβαλλοντικών Σπουδών και Κλιματικής Αλλαγής ανέλυσε τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκειμένου να αποτυπώσει τις προβλέψεις για τον καιρό των επομένων ημερών μέχρι και τις αρχές Νομεβρίου.
Αναλυτικά στο μεσοπρόθεσμο Δελτίο Καιρού που εξέδωσε και δημοσιεύεται στο youweather.com αναφέρονται τα εξής:
Βάσει GFS & ECMWF Ensembles & YouWeather model (23/10/2026)
Το διάστημα 24 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου 2026 χαρακτηρίζεται από:
Θερμοκρασία σε επίπεδα κοντά ή ελαφρώς χαμηλότερα από τις μέσες κλιματικές τιμές το διάστημα 24 έως 29 Οκτωβρίου – Ρηχές χαμηλές πιέσεις στην ευρύτερη περιοχή του νότιου Ιονίου θα επιδεινώσουν τον καιρό στο μεγαλύτερο τμήμα της νότιας και νοτιοανατολικής ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρα. Τοπικά έντονα φαινόμενα στην νότια Πελοπόννησο καθώς και σε τμήματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Καλές γενικά καιρικές συνθήκες στα δυτικά και βόρεια (με καλές καιρικές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη).
Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στην συνέχεια και σε χαμηλότερα έως πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές (To ECMWF δίνει ψυχρότερο σενάριο από το GFS) – αυξημένη πιθανότητα για έντονο καιρικό γεγονός το 1ο πενθήμερο του Νοεμβρίου. Γενικευμένες χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο >1400-1500μ.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
