Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος κοντά στους κατοίκους των ορεινών χωριών

Η συγκίνηση των κατοίκων των οικισμών ήταν μεγάλη για την αγάπη του Σεβασμιωτάτου και γι’ αυτό ευγνωμόνως με την απλότητα της καρδιάς τους τον ευχαρίστησαν και τον παρεκάλεσαν συντόμως να ξαναβρεθεί κοντά τους.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος κοντά στους κατοίκους των ορεινών χωριών

Συνεχές είναι το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για τους κατοίκους των ορεινών χωριών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, οι οποίοι απέμειναν λίγοι και εις πείσμα των καιρών παραμένουν βιγλάτορες και φρουροί των τόπων που έχουν, δυστυχώς, εγκαταλειφθεί τις τελευταίες δεκαετίες από την πολιτεία και δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν τους κατοίκους και ιδιαιτέρως τους νέους.

Όμως εκεί κτυπάει η καρδιά της Ελλάδος. Εκεί είναι οι ρίζες της παραδόσεώς μας. Κάθε βουνό και ξωκκλήσι, κάθε δρόμος και μονοπάτι, κάθε δένδρο και λιθάρι μιλούν για κόπους, θυσίες, αγώνες, για την Πίστη και την Πατρίδα. Μιλούν για την ελευθερία μας. Στο πλαίσιο αυτού του άγρυπνου ενδιαφέροντός του, ο Σεβασμιώτατος επεσκέσθη το ορεινό χωριό Μοίρα με τις πολλές μικρογειτονιές και την παρακείμενη Ζουμπάτα που ακατοίκητη πλέον, μαρτυρεί με την παρουσία της Εκκλησίας της Παναγιάς της Ζουμπατιώτισσας, καιρούς δόξης και αγώνων και που καυχάται για το άγιο τέκνο της, τον Άγιον Εθνοιερομάρτυρα Γρηγόριον Μητροπολίτην Δέρκων, ο οποίος εμαρτύρησε από τους Τούρκους δι’ απαγχονισμού, στις 3 Ιουνίου 1821 μπροστά στο Επισκοπείο στα Θεραπειά της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ώρισε μαζί με τον Ιερέα του χωριού π. Αλέξιο Γιαννακόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητος κ. Εμμανουήλ Πανόπουλο και τον δραστήριο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοίρα- Ζουμπάτας «Η Θάνα», κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, τον τόπο όπου προσεχώς θα ανεγερθή Ιερός Ναός προς τιμήν του αγίου Εθνοιερομάρτυρος Γρηγορίου, Μητροπολίτου Δέρκων.

Επίσης επεσκέφθη τον κεντρικό οικισμό του Μοίρα, όπου έδωσε οδηγίες για την περαιτέρω πορεία των εργασιών για την εκ βάθρων ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου. Ύστερα επεσκέσθη τον οικισμό Γκοτσέικα, όπου πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται εργασίες για την εκ βάθρων ανακαίνιση του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και κατέληξε στον οικισμό Λατσέικα, όπου ώρισε τον τόπο της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η συγκίνηση των κατοίκων των οικισμών που προαναφέρθηκαν ήτο μεγάλη για την αγάπη του Σεβασμιωτάτου και γι’ αυτό ευγνωμόνως με την απλότητα της καρδιάς τους τον ευχαρίστησαν και τον παρεκάλεσαν συντόμως να ξαναβρεθή κοντά τους.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον δίκαιο έπαινο προς τον Ιερέα, τον Πρόεδρο της Κοινότητος και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και τους διεβεβαίωσε ότι θα τους συνοδεύη πάντοτε η πατρική του αγάπη και η προσευχή του.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ