Ο Νικολόπουλος πέρασε την πόρτα Ντογιάκου – Υπόμνημα για το «έγκλημα» των Τεμπών

«Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μη μείνουμε μόνον στα τραγικά λάθη του σταθμάρχη και των προϊσταμένων αυτού, αλλά να γίνει διερεύνηση των πάντων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» δήλωσε ο αχαιός πολιτικός.

Νικολόπουλος

Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Βασιλειάδης, Νίκος Καραχάλιος και Παναγιώτης Αποστόλου, υπέβαλαν – χθες Τρίτη 28/03/2023- στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κοινό υπόμνημα για το «έγκλημα» των Τεμπών.

Νικολόπουλος

Νικολόπουλος, Βασιλειάδης, Αποστόλου στον Αρειο Πάγο

Η αναφορά τους ήρθε ως συνέχεια της μηνυτήριας που είχε υποβληθεί για το τραγικό δυστύχημα στο Αδενδρο, τότε που μπήκε στο αρχείο αν και υπήρξαν τρεις ανθρωποκτονίες.

«Αυτή τη φορά η δικαιοσύνη δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια. Αφού ελέγξει όλα τα ντοκουμέντα, θα διαπιστώσει ότι στα Τέμπη συνέβησαν… ανθρωποκτονίες διά παραλείψεως και θα επιβάλει στους υπεύθυνους ποινές και μόνο έτσι θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας. Θα πρέπει να τιμωρηθούν υπουργοί και διοικήσεις εταιρειών, που είχαν υποχρέωση να προβούν σε ενέργειες για την αποτροπή των ανθρωποκτονιών των 57 αθώων» δήλωσε ο αχαιός πολιτικός Ν. Νικολόπουλος.

Οπως τόνισαν, εμφαντικά, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, αναμένουν την ελληνική δικαιοσύνη – υπό το άγρυπνο μάτι και της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης – να πράξει το καθήκον της, αποδίδοντας τις ευθύνες σε όλους – πολιτικούς, οικονομικούς, εθνικούς εργολάβους – που ευθύνονται.

«Υπάρχουν και είναι πάμπολλες οι λοιπές ευθύνες που μπορεί να έχουν οι υπεύθυνοι (συμβαλλόμενα μέρη της σύμβασης 717 και οι αρμόδιοι υπουργοί Μεταφορών) ως προς τις ανθρωποκτονίες που συνέβησαν στο δυστύχημα του Αδενδρου και στο δυστύχημα των Τεμπών. Υπάρχουν επίσης και για τις βαριές σωματικές βλάβες που έχουν υποστεί οι επιβαίνοντες στις θανάσιμες αυτές αμαξοστοιχίες. Είναι θέματα που πρέπει να αναδειχθούν και προς τούτο πρέπει να ελεγχθούν τα πάντα. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μη μείνουμε μόνον στα τραγικά λάθη του σταθμάρχη και των προϊσταμένων αυτού, αλλά να γίνει διερεύνηση των πάντων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται… Κανένας δεν αποδέχεται ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δεν γνώριζαν» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop