Ο νομικός κόσμος της Πάτρας υπέρ διώξεων των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»

Ζητά από τους εισαγγελείς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να αντιδρούν άμεσα όταν διαπιστώνουν πως τελούνται αδικήματα μέσα από τη δράση των συγκεκριμένων ομάδων αρνητών.

Ο νομικός κόσμος της Πάτρας υπέρ διώξεων των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»

Μπροστά στο ενδεχόμενο ποινικών διώξεων ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, βρίσκονται πλέον μεμονωμένα άτομα και οργανωμένες ομάδες αρνητών του εμβολίου και του κορονοϊού, όπως οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και οι «Αυτόχθονες Ελληνες Ιθαγενείς».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, με εγκύκλιο που απέστειλε στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών όλης της χώρας, ζητά την άμεση προσαγωγή στο αυτόφωρο, ατόμων που αναγορεύουν εαυτούς σε θεματοφύλακες του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι (δήθεν) έχει καταλυθεί το Σύνταγμα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ότι αυτοί νομιμοποιούνται, πλέον, να παρεμβαίνουν.

Παράλληλα ο κ. Πλιώτας ζητά την άσκηση κυρίας ανάκρισης ακόμα και για πιθανά κακουργήματα, υπονοώντας προφανώς την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα «Πελοπόννησος» είχε επισημάνει πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων την ολιγωρία των αρμόδιων Αρχών μπροστά στην επανεμφάνιση ακροδεξιών στοιχείων, όταν το περασμένο καλοκαίρι συγκεντρώνονταν αρνητές του εμβολίου στην πλατεία Γεωργίου και καθοδηγητές τους, ζητούσαν από μικροφώνου μέχρι και την κατάλυση του πολιτεύματος, με συλλήψεις των μελών της Βουλής και παρέμβαση της Αστυνομίας ακόμα και των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ο εισαγγελέας δεν περιορίζεται στους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες» για τους οποίους αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τις πράξεις τους προσβάλλουν τη συντεταγμένη έννομη τάξη. Οικειοποιούνται την αρμοδιότητα των δικαστηρίων ν’ αποφανθούν για τη νομιμότητα επιμέρους διατάξεων και μέτρων. Και απομειώνουν απροσχημάτιστα, χωρίς καμιά αναστολή, την ιστορική καταβολή του δικαιώματος αντίστασης».

Ο εισαγγελέας περιγράφει και την έκνομη δράση προσώπων που πείθουν ασθενείς να μην διασωληνωθούν, με κίνδυνο να τους οδηγήσουν στον θάνατο, διακατεχόμενοι από σκόπιμα διαστρεβλωμένες θρησκευτικές απόψεις ή θεωρίες συνωμοσιολογίας ή από διαθέσεις και επινοήσεις λαϊκίστικης και εθνικιστικής προπαγάνδας.

ΣΩΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο νομικός κόσμος της Πάτρας υπέρ διώξεων των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»

Ο Δικηγόρος Πατρών, Θανάσης Διαμαντόπουλος.

Ο δικηγόρος Πατρών Θανάσης Διαμαντόπουλος, σχολιάζοντας την παραπάνω ενέργεια του κ. Πλιώτα, δήλωσε στην «Π» τα εξής: «Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λειτουργός με ευαισθησία στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και στην τήρηση του Συντάγματος, προχώρησε στην επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων ενέργεια, που έχει ως σκοπό τη διερεύνηση, τη διαπίστωση και πάταξη ενός ακραίου φαινομένου που εμφανίστηκε ξαφνικά. Μια οργάνωση με τον βαρύγδουπο τίτλο «Θεσμοφύλακες του Συντάγματος», έχοντας όπως φαίνεται από αναρτήσεις και δηλώσεις της, στρατιωτική οργάνωση, όπως, όπλα, εμβλήματα και διακηρύξεις μίσους, διχόνοιας και μισαλλοδοξίας, επιθυμεί να καταπατήσει το Σύνταγμα και τους νόμους, να ευτελίσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, να δημιουργήσει λαϊκά δικαστήρια κ.λπ.

Κατά τη γνώμη μου, θέλουν να μιμηθούν την εγκληματική πορεία της Χρυσής Αυγής, όντας από τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι περισσότεροι εκλεκτά μέλη της. Ορθά ο κ. Πλιώτας ζητά να διερευνηθεί η περίπτωση της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, αφού, στην προκειμένη περίπτωση, όλες οι ενδείξεις σε αυτό οδηγούν. Δηλαδή, υπάρχουν εγκέφαλοι – αρχηγοί που δίνουν εντολές, μέλη που έχουν υποτάξει τη βούλησή τους, στη βούληση της ομάδας, με σκοπό τη διάπραξη αόριστου αριθμού πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα. Διαθέτουν δε, οικονομικά και άλλα μέσα, προς επίτευξη του στόχου τους.

Τέλος, πιστεύω ότι η κοινωνία έχει τα αντανακλαστικά, να απομονώσει και να απομακρύνει με τις υγιείς δυνάμεις που διαθέτει, τα κηρύγματα μίσους και διχόνοιας, που αν μη τι άλλο, μόνο από μωρία χαρακτηρίζονται, εάν δεν είναι πολύ επικίνδυνα».

Ο νομικός κόσμος της Πάτρας υπέρ διώξεων των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»

Ο Δικηγόρος Πατρών, Θάνος Αμπατζής.

Ο δικηγόρος Πατρών Θάνος Αμπατζής σχολιάζοντας και αυτός την πρωτοβουλία του κ. Πλιώτα πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η ενέργεια αυτή ήταν σωστή εκ μέρους του κ. Πλιώτα, αν και θα περίμενα από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό να έχει την ίδια ευαισθησία και σε άλλα σοβαρά θέματα και να παίζει τον ρόλο του, όπου και όταν χρειάζεται. Οπως στο ότι δεν έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα καμία δίωξη για ψεύτικα πόθεν έσχες. Θα πρέπει να έχει τα αφτιά και τα μάτια του ανοικτά και για άλλες σοβαρές υποθέσεις».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ