Ο Ντούμπλαντις μένει εκτός του ανοιχτού στίβου για το 2027-Τι σημαίνει για τον Καραλή
Ο Σουηδός επέλεξε να ξεκουραστεί προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη σεζόν ανοιχτού στίβου και έτσι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τον Εμμανουήλ Καραλή στον κλειστό στίβο για νέες κορυφές

Ο κορυφαίος αθλητής του επί κοντώ, Μόντο Ντουπλαντίς ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στον κλειστό στίβο του 2027, καθώς ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο αγώνισμα, θέλει να διατηρήσει τις δυνάμεις του για τον ανοιχτό.
Ο θρύλος του επί κοντώ, Μόντο Ντουπλάντις ανακοίνωσε την Παρασκευή (02/10) την απόφασή του να μην συμμετάσχει στη σεζόν κλειστού στίβου του 2027.
Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στο αγώνισμα (6,31 μ.) δεν θα συμμετάσχει, επομένως, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαλένθια στην Ισπανία τον Μάρτιο, ενώ δεν θα διεξαχθεί ούτε το δικό του Μίτινγκ, το “Mondo Classic”.
Ο Σουηδός επέλεξε να ξεκουραστεί προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη σεζόν ανοιχτού στίβου και έτσι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τον Εμμανουήλ Καραλή στον κλειστό στίβο για νέες κορυφές.
Οι μάχες μεταξύ των δύο κορυφαίων αθλητών, ως αποτέλεσμα, θα καθυστερήσουν, ενώ θυμίζουμε ότι τη σεζόν που πέρασε ο Ντουπλάντις ολοκλήρωσε άλλη μια φανταστική χρονιά.
Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Τόρουν, πετυχαίνοντας και ρεκόρ διοργάνωσης, ενώ κατέκτησε την κορυφή και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. Παράλληλα ήταν και ο νικητής του πρώτου Ultimate Championship στη Βουδαπέστη, ενώ κατέρριψε ακόμη μια φορά το παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος πετώντας στα 6.31μ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ντουπλάντις:
«Παίρνω αυτή την απόφαση για να δώσω στο σώμα μου τον χρόνο αποκατάστασης και την προετοιμασία που χρειάζεται, ώστε να μπορώ να αποδώσω στο καλύτερο δυνατό επίπεδο όταν επιστρέψω στους αγώνες.
Η εστίασή μου θα είναι στο να προπονηθώ καλά και να προετοιμαστώ για τη σεζόν του ανοιχτού στίβου του 2027, η οποία διαρκεί από τις αρχές Μαΐου έως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Ανυπομονώ να επιστρέψω πιο δυνατός και να σας ξαναδώ όλους αργότερα μέσα στο 2027».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News