Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος είναι ο νικητής του μεγάλου τελικού του MasterChef BINTEO

Οι δύο φιναλίστ έδωσαν μια δυνατή μάχη στον τελικό του MasterChef, όμως μόνο ένας μπορούσε να αναδειχθεί νικητής και να κερδίσει το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

MasterChef

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος είναι ο μεγάλος νικητής του τελικού του φετινού κύκλου του MasterChef, συγκεντρώνοντας 58 βαθμούς συνολικά έναντι των 53 της Καλλιόπης Μπεζαντέ.

Οι δύο φιναλίστ έδωσαν μια δυνατή μάχη στον τελικό του MasterChef, όμως μόνο ένας μπορούσε να αναδειχθεί νικητής και να κερδίσει το έπαθλο των 50.000 ευρώ. Μετά από μία σειρά απαιτητικών μαγειρικών προκλήσεων, ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος και Καλλιόπη Μπεζαντέ άναψαν για μία τελευταία φορά τις κουζίνες τους το βράδυ της Τετάρτης (15.6.2022), ούτως ώστε να δημιουργήσουν το καλύτερο πιάτο τους.

Οι τρεις κριτές Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχθηκαν τους δύο διεκδικητές του τίτλου του MasterChef στην τελευταία τους δοκιμασία, που έκρινε ποιος ήταν αυτός που κατέκτησε την πρώτη θέση.

Ποια ήταν η δοκιμασία

Η δοκιμασία αντιγραφής ήταν η σημαντικότερη του τελικού του διαγωνισμού καθώς η δημιουργός του πιάτου ήταν κι εκείνη που έκρινε και βαθμολόγησε τις προσπάθειες των δύο φιναλίστ.

Η κορυφαία Βρετανή chef, Clare Smyth, η οποία αποτελεί τη μόνη γυναίκα με την ανώτατη διάκριση του οδηγού Michelin στη χώρα της έφερε στους φιναλίστ ένα εξαιρετικής κομψότητας πιάτο, που στόχο είχε να κλέψει τις εντυπώσεις.

Η απαιτητικότητα του πιάτου ανέβασε την αδρεναλίνη στα ύψη κι οι μαγειρικοί πάγκοι της Καλλιόπης και του Παναγιώτη πήραν φωτιά, ούτως ώστε να ανταποκριθούν όσο πιο ψύχραιμα και με καθαρό μυαλό στο ζητούμενο.