Ο προκλητικός Ερντογάν και η μονοτονία

Το κύριο άρθρο της “Π” γράφει για την διαρκή στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κυπριακό.

ΔΕΝ ΜΑΣ είπε κάτι που δεν περιμέναμε ο Ερντογάν. Η Τουρκία μεταφέρει τη στρατηγική της σκλήρυνσης στην Κύπρο, αφού δεν έχει σ’ αυτή τη φάση περιθώρια να το κάνει στο Αιγαίο. Οπου δεν θα έχει αντίρρηση να επιστρέψει δριμύτερη, εάν βρει το περιθώριο.
ΜΕ ΤΗΝ Κύπρο, βέβαια, όσο δεν πιέζεται για το αντίθετο, μπορεί αυτό που λέει να το εννοεί: Το Κυπριακό έχει λυθεί, οι λαοί και τα κράτη είναι ήδη δύο.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ δεν ξέρουμε είναι εάν μπορούμε να περιμένουμε κάτι ανασχετικό της τουρκικής αδιαλλαξίας από τις δυνάμεις της δύσης.
ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση, η ανατροπή της πολιτικής Ερντογάν σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την ελληνοκυπριακή στρατηγική και την κατάλληλη αντιπρόταση.
Η ΜΟΝΟΤΟΝΗ καταγγελία του «προκλητικού Ερντογάν» είναι κατάλληλη για την ειδησεογραφία, αλλά διπλωματικά απαιτείται κάτι καταλληλότερο.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΕΛΛΕΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΑΝ οι υψηλοί τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο. Πολύ περισσότερο, όταν καταγράφηκαν σε ένα ζήτημα που θα έπρεπε να ενώνει τις δημοτικές δυνάμεις: Την ανάγκη να προχωρήσει ο εμβολιασμός στην περιοχή μας. Αλλά δεν έχουν μείνει και πολλά να ενώνουν τις δυνάμεις της περιοχή μας. Ο διχασμός και η ένταση είναι υποχρεωτικά, αντίθετα με τον εμβολιασμό, που δεν έχει γίνει ακόμα.
ΘΕΡΙΖΟΥΜΕ θύελλες που έχουν σπαρεί κατά τον προγενέστερο χρόνο: Οταν δηλητηριαζόταν το κλίμα κατά συρροή και εκ προμελέτης. Η δημοτική αρχή πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της, μήπως έχει συμβάλει με τη ρητορική της στην παραγωγή ηλεκτρικών φορτίων που στρέφονται κατά της ίδιας, τώρα: Επί μια επταετία βάλλει με σκληρούς όρους έναντι των αντιπάλων της αλλά και όσων δεν συμφωνούν μαζί της, ακόμα και με κοινωνικούς πυρήνες που δεν συμμερίζονται τη φιλοσοφία της.
ΟΥΤΩΣ ή άλλως, βέβαια, οι συνεδριάσεις του συμβουλίου δεν παρακολουθούνται από τους πολίτες. Και αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζει όλους.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments