«Ο Σλούκας δεν θα γίνει ποτέ Σπανούλης»!

Σλούκας

Όταν ο Κώστας Σλούκας αποφάσισε να περάσει… απέναντι, έναντι τεράστιου συμβολαίου δυσανάλογου κατά πολλούς σύμφωνα με την ηλικία και την αξία του του, πολλοί τότε έσπευσαν να υποστηρίξουν: «Δεν θα γίνει ποτέ Σπανούλης»!

Στα 33 του χρόνια κόντρα στα…προγνωστικά υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό τον Ιούλιο του 2023. Τότε κανείς ή έστω ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι οι «πράσινοι» μπορούσαν να φτάσουν στην Euroleague ως το τέλος της διαδρομής.

Μετά τις μέτριες έως και κακές εμφανίσεις του Κώστα Σλούκα στην αρχή της σεζόν το: «δεν θα γίνει ποτέ Σπανούλης» γιγαντώνονταν.

Ο καιρός πέρασε ο Σλούκας ξεπερνώντας κάποια προβλήματα με τραυματισμούς και κυρίως βρίσκοντας τον ρόλο του στον Παναθηναϊκό σταδιακά άρχισε να προσαρμόζεται στα νέα, για αυτόν «πράσινα», δεδομένα και απογειώθηκε στο Final-4 της Euroleague, που φιλοξενήθηκε στο Βερολίνο.

Στον τελικό έκανε το παιχνίδι της ζωής του και αναδείχτηκε MVP της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην καριέρα του! Ναι σωστά διαβάσατε ο Κώστας Σλούκας πριν το Βερολίνο είχε πανηγυρίσει τρεις φορές την κατάκτηση της Euroleague, δύο με τον Ολυμπιακό και μία με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά για πρώτη του φορά ως πολυτιμότερος παίκτης.

Παράλληλα έφτασε τις τέσσερις κατακτήσεις στη Euroleague, επίτευγμα σπουδαίο, καθώς έγινε ο μοναδικός  Έλληνας με τέτοιου είδους «συλλογή», με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Βέβαια δεν θα γίνει ποτέ Σπανούλης γιατί ο νυν προπονητής της Εθνικής και του Περιστερίου ήταν ξεχωριστός! Αν και στη ζωή ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, κανείς άλλος δεν πρόκειται ποτέ να γίνει Σπανούλης. Όμως και κανείς δεν πρόκειται να γίνει ποτέ Σλούκας.

Υ.Γ.1. Ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στον φετινό Παναθηναϊκό, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο Κώστας Σλούκας μετά τη σειρά των play-offs με τη Μακάμπι, είναι ο Κέντρικ Ναν!

Υ.Γ. 2. Ο παίκτης «κλειδί» του Παναθηναϊκού δεν είναι ο Ναν, αλλά ούτε και ο Σλούκας, είναι ο Τζέριαν Γκραντ!

Υ.Γ.3. Οι τελικοί της Basket League παρουσιάζουν τρομερό ενδιαφέρον με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί απέναντι πλέον στον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό να διατηρήσει τα εντός συνόρων σκήπτρα του. Μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό ο Σλούκας δεν έχει καταφέρει φέτος να κάνει ένα σούπερ παιχνίδι και αυτό είναι ένα γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο…