Ο Στουρνάρας καθησύχασε τους εργαζόμενους της Alpha Bank…
Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank έθεσε το θέμα της συνεχούς συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζών που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού την τελευταία 8ετία κατά 30.000 εργαζομένους.
Την πίστη του ότι το 2023 θα είναι καταλυτική χρονιά για την πλήρη επάνοδο του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας στην συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank το οποίο αποτελούνταν από τον πρόεδρο Τάσο Γκιάτη και τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Αδαμόπουλο.
Ο Σύλλογος, όπως αναφέρεται σε αναλυτική ανακοίνωση, έθεσε στον Διοικητή το θέμα της συνεχούς συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζών που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού την τελευταία 8ετία κατά 30.000 εργαζομένους.
Παράλληλα, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι για την ομαλή μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, που θα αποτελέσει νέο μοντέλο εσόδων για τις τράπεζες, απαιτείται η ουσιαστική μετεκπαίδευση του προσωπικού που θα αναλάβει τη νέα διαμόρφωση και αναβαθμισμένη προοπτική του δικτύου ώστε να ανταποκριθεί το προσωπικό στις νέες απαιτήσεις που περνούν μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής.
Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπήρξε αναφορά στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και κυρίως της βιωσιμότητας και ανθεκτικότητάς τους στο μέλλον. Ο Διοικητής εξέφρασε την πεποίθηση ότι, παρά τα μεγάλα προβλήματα των ευρωπαϊκών αγορών ιδίως στην εποχή του Covid-19, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα παίξει καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια αφού θα είναι ο παράγοντας χρηματοδότησης της αλλαγής του ενεργειακού μοντέλου της χώρας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Η Xiaomi παρουσιάζει τον Xring 03 και ξοδεύει εκατομμύρια για να μη χρειάζεται τους άλλους
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Πατρών διοργανώνει εκδηλώσεις
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Νέο AI μοντέλο της Alibaba φτιάχνει κινηματογραφικά βίντεο 30 δευτερολέπτων
Η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου στον Πλάτανο Ακράτας ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Ο πόλεμος άλλαξε για πάντα: Ρωσικό drone με χειριστή το AI σκότωσε αμάχους
