Ο Στουρνάρας συγκεντρώνει τους τραπεζίτες για το ιδιωτικό χρέος
Κρίσιμη συνάντηση για το ιδιωτικό χρέος
Κρίσιμη συνάντηση για το ιδιωτικό χρέος πραγματοποιείται σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος, με πρωτοβουλία του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα. Στη συζήτηση συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, οι υπουργοί Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης και Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, καθώς και οι επικεφαλής των συστημικών τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης ιδιωτικού χρέους.
Κεντρικό θέμα της συνάντησης αποτελεί η αργή μείωση του ιδιωτικού χρέους, το οποίο αν και έχει μεταφερθεί από τις τράπεζες στα χαρτοφυλάκια funds, συνεχίζει να επιβαρύνει σημαντικό τμήμα της οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το συνολικό ύψος του ιδιωτικού χρέους φτάνει τα 87 δισεκατομμύρια ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναμένεται να εξεταστούν πρόσθετες λύσεις για την επιτάχυνση της απομείωσης των οφειλών, καθώς και η αξιοποίηση των ακινήτων που παραμένουν δεσμευμένα εκτός αγοράς, προκειμένου να επαναφέρουν ρευστότητα και να μειώσουν την πίεση στις τράπεζες και τους οφειλέτες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πάτρα: Επιστημονική ημερίδα για την κλιματική ανθεκτικότητα
Η Honor αποκάλυψε τρία νέα smartphones με δεύτερη οθόνη στο πίσω μέρος
Γιατί είναι πάντα κρύα τα χέρια σας: Οι 5 πιθανές αιτίες και πότε να επισκεφθείτε γιατρό
Πάτρα: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καχτίτση
Η Blue Origin παρουσίασε νέο πυραυλοκινητήρα με 50% λιγότερα εξαρτήματα για να ανταγωνιστεί τη SpaceX
