Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας στη διαμαρτυρια Θεατρολόγων στο Υπουργείο Παιδείας

Τον δίκαιο αγώνα του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων για σύσταση νέων οργανικών θέσεων στηρίζει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 27/1 και ώρα 14.30.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας στη διαμαρτυρια Θεατρολόγων στο Υπουργείο Παιδείας

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρει:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από συνεχείς και κατάφορες αδικίες που συνέβησαν σε πολλούς κλάδους κι ειδικά σ΄ αυτόν των Θεατρολόγων ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά του και διεκδικεί την κατεπείγουσα σύσταση οργανικών θέσεων μέσω της συμμετοχής μας στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, την Παρασκευή 27/1 και ώρα 14.30.

Στον πολύπαθο κλάδο των Θεατρολόγων δεν πραγματοποιήθηκαν διορισμοί με το πρόσχημα πως δεν υπάρχουν οργανικά κενά τη στιγμή που οι ανάγκες είναι πάρα πολλές.

Όλοι συμπορευόμαστε και διεκδικούμε την κατεπείγουσα σύσταση νέων οργανικών:

  • Για να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες διδασκαλίας των μαθημάτων από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς, ώστε να επιτευχθεί η ισότιμη πρόσβαση και το μέγιστο παιδαγωγικό όφελος όλων των μαθητών και μαθητριών.
  • Για να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των συναδέλφων μας που παραμένουν αδιόριστοι και αναπληρώνουν επί σειρά ετών τους εαυτούς τους ή βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας σε αδιανόητα δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.
  • Για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις των μονίμων συναδέλφων μας που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε περιοχές μακριά από τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, διεκδικούμε:

  • Την επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε᾽ και ΣΤ᾽ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, το μοναδικό μάθημα που αφαιρέθηκε εντελώς από τις τάξεις αυτές.
  • Την επαναφορά των Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και της Κοινωνικής Επιστήμης στο Λύκειο – πολλώ δε μάλλον μετά τις δικαστικές αποφάσεις τις οποίες οφείλει να σεβαστεί η πολιτική ηγεσία.
  • Την εισαγωγή του Θεάτρου στο Γυμνάσιο –από το οποίο δεν υπάρχει ούτε ως ίχνος–, ως τρίτος πυλώνας της Αισθητικής Αγωγής.
  • Τη σύσταση περισσότερων Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων, ώστε να έχουν πρόσβαση στη διδασκαλία των Τεχνών που αγαπούν πολλοί μαθητές και μαθήτριες που αναγκαστικά μένουν εκτός, δεδομένων των συνθηκών.

Ο Σύλλογός μας στηρίζοντας των δίκαιο αγώνα του ΠΕΣΥΘ καλεί όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ κηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας. Το θέατρο είναι τέχνη κι η τέχνη είναι παιδεία και πολιτισμός συνάμα. Μην τα στερούμε από τα παιδιά μας. Ίδια δικαιώματα για το σύνολο των εκπαιδευτικών».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments