Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Έκθεση ζωγραφικής και sleepover στο Παλαιά Σφαγεία – “Όσα λέει η εικόνα: 20 ζωγράφοι για τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο”.

Φεστιβάλ

Έκθεση ζωγραφικής και sleepover στο Παλαιά Σφαγεία – “Όσα λέει η εικόνα: 20 ζωγράφοι για τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο”

Τα εικονογραφημένα βιβλία, οι πρώτες εικόνες τέχνης που βλέπουν τα παιδιά, ως άλλες ταινίες μικρού μήκους, τα εισάγουν στον τρόπο που επικοινωνεί η εικόνα και τα βοηθούν να «διαβάσουν» όσα δεν λέει το κείμενο. Η έκθεση με έργα από τη συλλογή του Βαγγέλη Ηλιόπουλου περιλαμβάνει: 20 έργα, 20 ζωγράφων από 20 βιβλία/αφίσες του συγγραφέα.
Η έκθεση έχει πραγματοποιηθεί : Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (2017), Rivergate Βookstore Art Space στη Λευκωσία (2018), Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα (2020 – 2022) σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού.

Στη Συλλογή Βαγγέλη Ηλιόπουλου υπάρχουν έργα των Νικόλα Ανδρικόπουλου, Έφης Βάγκνερ, Κάτιας Βαρβάκη, Λήδας Βαρβαρούση, Σάντρας Ελευθερίου, Κωνσταντίνου Έσσλιν, Κωνσταντίνας Καπανίδου, Έλλης Κελεμένδρη, Κέλλυς Κόβο, Φραντζέσκα Κοζάντι, Έφης Λαδά, Στέλιου Λιβανού, Χαρίτωνα Μπεκιάρη, Βασίλη Παπατσαρούχα, Διατσέντας Παρίση, Ίριδας Σαμαρτζή, Ντανιέλας Σταματιάδη, Μαρίνας Στελλάτου, Φωτεινής Στεφανίδη, Κιάρα Φεντέλε.

Στο Αίγιο η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του FAME Road hub (Παλαιά Σφαγεία) ως παράλληλη δράση, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος».

Εγκαίνια: 22 Ιουνίου 2024

Διάρκεια έκθεσης: 22 – 30 Ιούνιου 2024, 10:00-12:00

Το Σάββατο 22 Ιουνίου, μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί δράση για γονείς και παιδιά στην οποία θα διανυκτερεύσουν μέσα στην έκθεση ακούγοντας παραμύθια και ιστορίες για κάθε έργο της έκθεσης, βλέποντας επεισόδια από την τηλεοπτική σειρά του Τριγωνοψαρούλη και το πρωί ζωγραφίζοντας τα δικά τους έργα από τα όνειρα που είδαν.

Αριθμός συμμετοχών: 15 παιδιά ηλικίας 7-12 ετών

Δήλωση συμμετοχής έως τις 05 Ιουνίου 2024: dhkepaigialeias@gmail.com

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop