Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης στον Αγιο Κωνσταντίνο και Ελένη Αγυιάς

image 627464

Ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στην ομιλία του στον ιερό ναό Αγίων Κωναταντίνου και Ελένης Αγυιάς αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής των Βαΐων. Έξι ημέρες πριν από το Πάσχα ο Κύριος βρέθηκε στη Βηθανία, στο σπίτι του φίλου του Λαζάρου, τον οποίον είχε αναστήσει τετραήμερο εκ των νεκρών.

Ερωτούν πολλοί με απορία πως θα γίνει η κοινή Ανάσταση των νεκρών κατά την ένδοξη και φοβερή ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου; Πώς θα αναστηθούν αυτοστιγμής όλοι οι απ’ αιώνος κεκοιμημένοι  από τον Αδάμ και μέχρις των εσχάτων ; Όπως αναστήθηκε και ο Λάζαρος. Για τον Κύριο τίποτα δεν είναι δύσκολο, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αυτός που ανέστησε το Λάζαρο τετραήμερο εκ των νεκρών, αυτός θα αναστήσει και κάθε απ΄ αιώνος κεκοιμημένον καταργώντας την φυσική φθορά του νεκρού σώματος. Τότε η γη θα αποδώσει τους νεκρούς της, και η θάλασσα  ομοίως, θα αναστηθούν όσοι κατασπαράχθηκαν από άγρια θηρία και όσοι κάηκαν από τους δημίους τους εις την πυρά. Άλλωστε αυτό ομολογούμε καθημερινά στο Σύμβολο της Πίστεως ” Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος”.

Εκεί στην Βηθανία η αδελφή του Λαζάρου Μαρία, πλημμυρισμένη από ευγνωμοσύνη προς τον Κύριον αλείφει με μύρα τα πόδια Του και τα σκουπίζει με τα μαλλιά της. Η Μαρία δεν λογαριάζει ούτε την τιμή του μύρου, ούτε τη γνώμη των γύρω της. Τίποτα δεν την σταματά από το να εκφράσει την αγάπη  της και την ευγνωμοσύνη της. Έτσι και ο Χριστιανός τίποτα δεν πρέπει να λογαριάζει μπροστά στη λατρεία του ζώντος αληθινού Τριαδικού Θεού, ούτε κόπο, ούτε αποστάσεις ούτε τη γνώμη του αμαρτωλού κόσμου.

Αυτό που περιμένει ο Κύριος από εμάς ως  άλλο πολύτιμο μύρο είναι τα δάκρυα τις μετανοίας μας, η καταφυγή μας στο επιτραχήλιον του πνευματικού και η συνειδητή συμμετοχή μας στη  μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας. Ας μην λησμονούμε ότι έξω από την Εκκλησία δεν υπάρχει Σωτηρία και  δεν μπορεί να έχει κάποιος τον Θεό Πατέρα αν δεν έχει την Εκκλησία μητέρα.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, Θεοσκέπαστα, Θεοφρούρητα και ευχήθηκε Καλή, Αγία και Μεγάλη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ