Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσει την Ουάσινγκτον ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σκοπεύει να κηρύξει την πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη μη συνεργασία της τοπικής αστυνομίας με την ICE
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει την Ουάσιγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο, κηρύσσοντας την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τη δήλωση της δημάρχου Μιούριελ Μπάουζερ ότι η αστυνομία της πρωτεύουσας δεν θα συνεργαστεί με την Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) στην παροχή στοιχείων για άτομα που ζουν ή εισέρχονται παράνομα στη χώρα.
Η απειλή Τραμπ έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση, με επικριτές να υποστηρίζουν ότι υπερβαίνει τις ομοσπονδιακές εξουσίες. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους τον Αύγουστο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ανάπτυξη στρατευμάτων της Εθνοφρουράς στην πρωτεύουσα, ενέργεια που ο Τραμπ αιτιολόγησε ως μέτρο για την «αποκατάσταση της τάξης και της δημόσιας ασφάλειας».
Στις δημόσιες αναρτήσεις του, ο Τραμπ επαίνεσε την κατάσταση ασφάλειας στην Ουάσιγκτον, ισχυριζόμενος ότι η πόλη «ανθίζει απολύτως» χωρίς εγκληματικότητα, και κατηγόρησε τη «ριζοσπαστική αριστερά» ότι πίεσε την δήμαρχο να μην συνεργαστεί με την ICE.
Σημειώνεται ότι η Εθνοφρουρά της Περιφέρειας της Κολούμπια υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο όταν καλείται σε ομοσπονδιακή υπηρεσία, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Εθνοφρουρά που υπάγεται στους κυβερνήτες των πολιτειών.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αφρικανική σκόνη: Τι προκαλεί στο σώμα μας και ποιοι πρέπει να μείνουν σπίτι
Πώς το άγχος των smart glasses διαμορφώνει τους σύγχρονους κανόνες εξόδου
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Αντιδιαστολές» της Μαριλένας Ζολώτα, στην Ακράτα ΦΩΤΟ
Βάσεις 2026: Κλείδωσαν οι ημερομηνίες! Δείτε πού εκτοξεύονται τα μόρια και ποιες σχολές κάνουν “βουτιά”
Μουσείο Απειλούμενων Ήχων: Ακούγοντας το παρελθόν πριν από τη σιωπή
