Ο Βασίλης Μπαγιώκος νέος Γενικός Γραμματέας της Βουλής

H σχετική απόφαση τοποθέτησης του Βασίλης Μπαγιώκος ως νέου Γενικού Γραμματέα της Βουλής αναμένεται άμεσα να υπογραφεί από τον Κωνσταντίνο Τασούλα.

Βασίλης

Νέος Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, στη θέση που κατείχε ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος μετά τον ανασχηματισμό αναλαμβάνει Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό, θα καταλάβει ο μέχρι σήμερα Ειδικός Γραμματέας της Βουλής Βασίλης Μπαγιώκος.

H σχετική απόφαση τοποθέτησης του Βασίλης Μπαγιώκος ως νέου Γενικού Γραμματέα της Βουλής αναμένεται άμεσα να υπογραφεί από τον Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο κ. Μπαγιώκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι αριστούχος διπλωματούχος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Την περίοδο 2009-2019 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Επιστημονικής Εποπτείας της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής και Διευθυντής Γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Βουλής κατά την περίοδο 2007-2009.

Υπήρξε εκ των βασικών συντακτών της ευρείας Τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής, ενώ έχει οριστεί συντονιστής της Kωδικοποίησης του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό και Μέρος Β΄).

Υπηρέτησε ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης και παράλληλα ως Διευθυντής Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κατά την περίοδο 2004-2007.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας “Ελληνικά Πετρέλαια” (ΕΛΠΕ) ΑΕ, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ επί σειρά ετών.

Έχει υπηρετήσει στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, όπως στην Εγνατία Τράπεζα Α.Ε. ως Προϊστάμενος Ανάπτυξης Εργασιών, καθώς και σε εταιρείες Συμβούλων Επιχειρήσεων ως Σύμβουλος/Αναλυτής Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης (MIS).

Έχει άριστη γνώση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της αγγλικής γλώσσας, ενώ είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 1996.