Ο Βασίλης Κικίλιας για τον ελληνικό τουρισμό και την ανάπτυξη του εμπορίου

«Τουρισμός και Εμπόριο είναι δύο έννοιες αλληλένδετες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας

kikilias

Στη σημασία του ελληνικού τουρισμού αλλά και στην ανάπτυξη του εμπορίου στάθηκε ο υπουργός Τουρισμού μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης της ΕΣΕΕ. Ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε πως «τα οφέλη από τη σύνδεση του εμπορίου με τον τομέα του τουρισμού είναι πολλαπλά για αυτό είναι πολύ σημαντικά τα ευρήματα της έρευνας της ΕΣΕΕ».

«Ειδικά στην Αθήνα θεωρώ πως η συνεισφορά των high spenders επισκεπτών, όπως οι Αμερικάνοι, τόνωσαν τον τζίρο των εμπόρων» υπογράμμισε.

Περπάτησα πολλές φορές τις γειτονιές της πρωτεύουσας, το ιστορικό κέντρο προφανώς αλλά και περιοχές που δεν είναι παραδοσιακά τουριστικές. Και ναι, και εκεί μου είπαν για τουρίστες που κατανάλωσαν» συμπλήρωσε ο υπουργός σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τουρισμός και Εμπόριο είναι δύο έννοιες αλληλένδετες» υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας

«Οι Έλληνες έχουν το εμπόριο στο DNA τους από τα αρχαία χρόνια ως ένας λαός της Θάλασσας. Οι Έλληνες επίσης έχουν τη φιλοξενία στο αίμα τους για αυτό οι επισκέπτες έρχονται ξανά και ξανά στη χώρα μας», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

Εστιάζοντας στην διασύνδεση του εμπορίου με τον τουρισμό ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι ο ΕΟΤ θα προχωρήσει σε ένα Μνημόνιο Συνεργασίας για να προωθήθει στοχευμένα το Shopping in Greece.

Αναφερόμενος, τέλος, στον ρόλο της ΕΣΕΕ σημείωσε ότι εκπροσωπεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Αυτή που στηρίζει το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Αυτή που έχει ανάγκη το τουριστικό προϊόν ώστε να συνεχίσει να έχει αυτή τη μοναδική ταυτότητά του και να προσφέρει την ανεπανάληπτη εμπειρία του.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ