ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Η κάρτα ανεργίας ψηφιοποιείται

Θα είναι διαθέσιμη και σε κινητά τηλέφωνα μέσω αντίστοιχης εφαρμογής.

ΟΑΕΔ

Βήματα προς το ψηφιακά εξελιγμένο μέλλον θα γίνουν και από πλευράς ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ, αφού ο Σπύρος Πρωτοψάλτης αποκάλυψε πως η κάρτα ανεργίας θα ψηφιοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο Dnews ανέφερε «Η Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ αποτελεί ένα από τα νέα εργαλεία που προαναφέραμε και επί της ουσίας πρόκειται για την ψηφιοποίηση του δελτίου ανεργίας. Θα παρέχει άμεση ηλεκτρονική διασύνδεση με το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ προκειμένου να επιβεβαιώνει την εγγραφή και παραμονή των αναζητούντων εργασία στο Ψηφιακό Μητρώο και εάν είναι δικαιούχοι επιδομάτων, παροχών και βοηθημάτων από τη ΔΥΠΑ.

Μπορεί να παρέχεται υπό μορφή ψηφιακής εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα ή κάρτα που περιέχει επεξεργαστή, ο οποίος να επιτρέπει την επιβεβαίωση της ισχύος της.

Για παράδειγμα, με την προβλεπόμενη ενσωμάτωσή του στο Gov.gr wallet του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι κάτοχοι, κατεβάζοντας την εφαρμογή, θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης των παροχών που προσφέρει η ΔΥΠΑ μέσω του δελτίου με τη χρήση κινητού ή tablet».

 

Πηγή: dikaiologitika.gr