Οχάιο: Εκτροχιάστηκε τρένο με 150 βαγόνια– Φόβοι για έκρηξη φορτίου με χημικά

Για το περιστατικό έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης του Οχάιο.

Οχάιο: Εκτροχιάστηκε τρένο με 150 βαγόνια– Φόβοι για έκρηξη φορτίου με χημικά

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές του Οχάιο των ΗΠΑ όπου υπάρχουν φόβοι για μεγάλη έκρηξη λόγω του επικίνδυνου φορτίου που μετέφερε σε κάποια από τα 150 βαγόνια το τρένο που εκτροχιάστηκε την Παρασκευή.

Μάλιστα, αστυνομικοί και πυροσβέστες ενημερώνουν τους χιλιάδες πολίτες πως πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή σε περίμετρο ενός μιλίου, λόγω της πιθανής έκρηξης βαγονιού που μεταφέρει ένα επικίνδυνο, χημικό υγρό.

Μόλις χθες, ο κυβερνήτης του Οχάιο, Mike DeWine, σε ανακοίνωσή του στο Twitter τόνισε πως το τοξικό υγρό θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τους πολίτες που βρίσκονται σε απόσταση ενός μιλίου από τον τόπο του ατυχήματος.

«Μέσα στις τελευταίες ώρες η θερμοκρασία από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει λόγω του ατυχήματος έχει αυξήσει τον κίνδυνο για μία καταστροφική έκρηξη, που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές σε μεγάλη απόσταση», ανέφερε ο κυβερνήτης του Οχάιο.

Για το περιστατικό έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης του Οχάιο, ο οποίος έχει καταφτάσει στην περιοχή για να βοηθήσει τις τοπικές Αρχές.

Ο σερίφης της Κολουμπιάνα, Brian McLaughlin, δήλωσε πως οι Αρχές θα εφαρμόσουν στο έπακρον το μέτρο της περιφέρειας του ενός μιλίου και όποιος πολίτης αντισταθεί και συλληφθεί.

«Υπάρχει πιθανότητα διαρροής αερίου και έκρηξης», είπε. «Παρακαλώ ακολουθείτε τις οδηγίες για τη δική σας ασφάλεια.»

Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Keith Drabick, τόνισε στο CNN ότι λόγω της διαρροής και των χημικών η περίμετρος του ενός μιλίου ίσως επεκταθεί.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments