Οι Αμερικανοί βρήκαν θησαυρό στην Πάτρα!

Οι Αμερικανοί βρήκαν θησαυρό στην Πάτρα!

Τελείωσε το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, το διάσημο πλέον Ceid. Εκανε το μεταπτυχιακό του εδώ. Το αίμα του έβραζε από τότε. Φαινόταν σπάνιο μυαλό ο Γιώργος Σιδηρόπουλος. Και θηλυκό. Γεννούσε συνεχώς ιδέες. Ηταν ολοφάνερο πως θα έφτανε πολύ ψηλά. Και έφτασε. Μαζί με τους συνεργάτες του, με την ομάδα του. Παραμένει όμως ταυτόχρονα και τόσο προσγειωμένος…

Την Πάτρα δεν την αφήνει. Το δικό του στρατηγείο είναι εδώ, στο Επιστημονικό Πάρκο, στο Ρίο. Η εταιρεία απλώνεται σιγά-σιγά σ’ όλο τον κόσμο, αλλά τη βάση του δεν την εγκαταλείπει ο Γιώργος Σιδηρόπουλος.

Το 2007 δημιούργησε τη Think Silicon μαζί με τον Ιάκωβο Σταμούλη. Την οποία συνεχώς εμπλούτιζαν, ανανέωναν, εξέλισσαν.

Ένα τέτοιο θησαυρό δεν γινόταν να μην τον πάρουν χαμπάρι οι μεγάλες εταιρίες.

Ένα χρόνο πριν, ο αμερικανικός κολοσσός Applied Materials, με έδρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία υλικών για την παραγωγή σχεδόν κάθε νέου chip υπολογιστή και προηγμένης οθόνης στον κόσμο, ένας όμιλος με κεφαλαιοποίηση 126 δισ. δολαρίων, ετήσια έσοδα 18 δισ. δολάρια, δαπάνες 2,5 δισ. δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη, 15.000 πατέντες και 25.000 εργαζόμενους, έκανε τη μεγάλη πρόταση. Αυτό που κατάφερε ο συνιδρυτής της ελληνικής εταιρείας και CEO και Country President της Applied Materials στην Ελλάδα, ο Γιώργος Σιδηρόπουλος, είναι η Think Silicon να λειτουργεί ξεχωριστά ως θυγατρική του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, με τη δική της ομάδας έρευνας και ανάπτυξης, πωλήσεων και marketing.

«Νιώθω πραγματικά υπερήφανος που φτάσαμε ως εδώ. Θυμάμαι πώς ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε…», εξομολογήθηκε ο κ. Σιδηρόπουλος, εμφανώς συγκινημένος στην «Π».

Η Applied Materials, αναγνωρίζοντας τη βαθιά και εξειδικευμένη εμπειρία της Think Silicon, αποφάσισε να επενδύσει στην ανανέωση των εγκαταστάσεων της τελευταίας, δημιουργώντας νέα υπερσύγχρονα γραφεία στην Μεταμόρφωση Αττικής, εκτάσεως 1000 τ.μ. εξοπλισμένα με εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας.

Οι καινούργιες εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση Αττικής, που εγκαινιάστηκαν χθες το απόγευμα με διαδικτυακή παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Ερευνας και Καινοτομίας της Ελλάδας Χρήστου Δήμα, σηματοδοτούν ένα νέο κεφάλαιο στη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας και καθιστούν τη Think Silicon και την Ελλάδα ως ένα βασικό κέντρο σχεδιασμού τεχνολογίας στην Ευρώπη, τον μοναδικό τεχνολογικό κόμβο καινοτομίας για την Applied Materials στη γηραιά Ηπειρο!

H Think Silicon ετοιμάζεται πλέον να επεκταθεί και στα ολοκληρωμένα κυκλώματα (chips) Τεχνητής Νοημοσύνης.

Όπως εξήγησε ο κ. Σιδηρόπουλος στην «Π», τα νέα προϊόντα αξιοποιούν το AI, βλέποντας την τάση και το ενδιαφέρον που υπάρχει προς τα εκεί, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της «υπολογιστικής όρασης» (computer vision), δηλαδή στην αναγνώριση στοιχείων από τη συσκευή που χρησιμοποιεί εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο αντιπρόεδρος & γενικός διευθυντής της αμερικανικής εταιρείας κ. Μάλλιος επισήμανε ότι «η χώρα σήμερα έχει αλλάξει επίπεδο όσο αφορά τη θέση της στην παγκόσμια κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας. Η αγορά έχει ωριμάσει, το κλίμα για τους επενδυτές έχει βελτιωθεί σημαντικά και η κατεύθυνση που έχει πάρει η χώρα με την παρούσα κυβέρνηση ευνοεί τις ξένες επενδύσεις».

Ο Γιώργος Σιδηρόπουλος αποκάλυψε στην «Π» ότι όταν έγινε η εξαγορά, πέρυσι τον Απρίλιο, η εταιρεία απασχολούσε 16 άτομα, αριθμός ο οποίος έχει ήδη διπλασιαστεί και θα αυξηθεί περαιτέρω τόσο χάρη στις εγκαταστάσεις στην Αθήνα, οι οποίες διαθέτουν συνολικά 32 θέσεις εργασίας, όσο και μέσω της συνεργασίας με τον Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

H Think Silicon Μονοπρόσωπη AE ιδρύθηκε το 2007 στην Πάτρα (HQ) από τους Γιώργο Σιδηρόπουλο και Ιάκωβο Σταμούλη και έχει παραρτήματα στην Αθήνα (DC), στο Τορόντο, (HQ North America), στο Όστιν, Τέξας (Sales office), στην Κολωνία, Γερμανία (Sales office), και στο Ταϊπέι, Ταϊβάν (Sales office) εξυπηρετώντας πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Οι δυο τους σχεδίαζαν chip για Bluetooth και Wi-Fi στην εταιρεία ATMEL όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, που εξαγοράστηκε πέρσι από την Applied Materials, χωρίς να ανακοινωθεί το ποσό.

Οι πληροφορίες λένε πως το τίμημα για την εξαγορά της πατρινής εταιρείας πλησίασε τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Μητσοτάκης: «Ερχεται η νέα Ελλάδα»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε με τη διαδικτυακή παρουσία του τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Think Silicon στη Μεταμόρφωση και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για τη νέα Ελλάδα που έρχεται! Μόνο και μόνο η παρουσία του αποτελεί ύψιστη τιμή για την πατρινή εταιρεία, πόσω μάλλον τα κολακευτικά λόγια του:

«Αυτή η εταιρεία είναι πολύ μπροστά από τις παραδοσιακές εταιρίες. Είναι φανερό ότι έχει ανοίξει πλέον τα φτερά της για το εξωτερικό, για να κατακτήσει τον κόσμο. Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας είναι πολύ ελκυστική και αυτό βλέπουμε να συμβαίνει. H Ελλάδα βάζει στο επίκεντρο την καινοτομία με μια ζωντανή επιχειρηματική κοινότητα, το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει αλλά και την τοποθεσία της που είναι σημαντική για την προσέλκυση επενδύσεων. Χιλιάδες φοιτητές Ελληνικών πανεπιστημίων εξελίσσονται σε επιχειρηματίες καριέρας σε σύγχρονες τεχνολογίες. Πέρυσι επισημοποίησαν την επένδυσή τους στη χώρα μας Microsoft και η Volkswagen. Τώρα η Applied Materials. Bλέπουν το μέλλον, βλέπουν αυτό που βλέπουμε κι εμείς, ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ραγδαία. Το επόμενο διάστημα θα δείτε μια μεγάλη αλλαγή σε επιχειρηματικό επίπεδο. H Ελλάδα δεν πρέπει να είναι γνωστή μόνο για τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το φαγητό της, αλλά και για την τεχνολογία και την καινοτομία που παράγει καθώς και για τις συνθήκες που δημιουργεί για τους επενδυτές. Η επένδυση της Applied Materials στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη δείχνει ακριβώς αυτό. Είμαι σίγουρος πως αυτή είναι απλά η αρχή μια μεγάλης συνεργασίας. Ας προχωρήσουμε μαζί».

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμφιλοχία: Σοβαρό τροχαίο με πέντε τραυματίες στην Ιόνια Οδό - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Ιόνια Οδός: Σύλληψη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών
Σταθάκης στην «Π»: «Στοχεύουμε σε τρεις μεγάλες προκλήσεις: πράσινη μετάβαση, κοινωνικές ανισότητες, ποιότητα δημοκρατίας»
Βάρδα: Χρησιμοποίησε το πιστοποιητικό εμβολιασμού του πατέρα του για να μπει σε καφετέρια