Οι ανατιμήσεις οδήγησαν σε παύση εργασιών σε πολλά εργοτάξια στην Ηλεία

«Χρυσή τομή» ψάχνουν κατασκευαστές- Δημόσιο μετά τις ανατιμήσεις. Σε αναμονή, αλλά οι μηχανές στο φουλ, στην Ηλεία.

Οι ανατιμήσεις οδήγησαν σε παύση εργασιών σε πολλά εργοτάξια στην Ηλεία Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονταν, χθες, οι εργασίες στο τμήμα Αγ. Ιωάννης- Κατάκολο

Σε αναμονή μιας «χρυσής τομής» ύστερα από το κύμα ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες αλλά με τις μηχανές να δουλεύουν στο φουλ -τουλάχιστον σε κάποια σημεία- στην Ηλεία βρίσκεται ο κατασκευαστικός κλάδος, ο οποίος εκτελεί σημαντικά έργα υποδομής στην περιφέρεια, χωρίς ωστόσο να κρύβεται ο προβληματισμός για το μέλλον.

Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει στην περίπτωση της βελτίωσης της ενταγμένης στην ΟΧΕ επαρχιακής οδού στο τμήμα Άγιος Ιωάννης- Κατάκολο, που αποτελεί μια σημαντική οδική αρτηρία για την Δυτική Πελοπόννησο αφού το λιμάνι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες πύλες της χώρας για την κρουαζιέρα, με τους επισκέπτες να καταλήγουν, κυρίως, στην Αρχαία Ολυμπία.

ΑΥΞΗΣΗ

Οι ανατιμήσεις οδήγησαν σε παύση εργασιών σε πολλά εργοτάξια στην Ηλεία

Ο  υπεύθυνος του εργοταξίου, Κώστας Χριστοδουλόπουλος

Το μεγάλο κύμα αυξήσεων στις πρώτες ύλες σαφώς και έχει επηρεάσει σημαντικά τον κλάδο των κατασκευών. Πολλές κατασκευαστικές εταιρείες βρίσκονται «στην κόψη του ξυραφιού». Αυτό συμβαίνει διότι αναδείχθηκαν ως μειοδότες για την κατασκευή των έργων έχοντας, όμως, καταθέσει οικονομικές προσφορές πριν επέλθει το κύμα των ανατιμήσεων, που αλλάζει άρδην τις ισορροπίες. «Δημιουργείται ένα κόστος το οποίο δεν είχε προβλεφθεί», είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο υπεύθυνος του εργοταξίου της κατασκευαστικής εταιρείας ΔΟΞΑ, Κωνσταντίνος Χριστοδουλόπουλος. Η εταιρεία εκτελεί τις εργασίες αναμόρφωσης της επαρχιακής οδού Αγ. Ιωάννης- Κατάκολο. Αν και τα έργα στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα ουδέποτε έπαψαν, αυτήν την περίοδο ανάδοχοι και φορείς ψάχνουν να βρουν τη «χρυσή τομή». Όπως εξήγησε στην «Π» ο κ. Χριστοδουλόπουλος, την περίοδο αυτή βρίσκονται σε συνεργασία με τον φορέα του έργου- την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να βρεθεί μία λύση που να εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές. «Είναι αναγκαία η ύπαρξη μιας συμβιβαστικής λύσης ώστε να μην διαταραχθεί η αποπεράτωση των έργων», είπε στην «Π» ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

ΕΞΕΛΙΞΗ
Σε αντίθεση με την παύση-έστω και προσωρινά- των εργασιών σε πολλά εργοτάξια της χώρας, η εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Η αναμόρφωση του τμήματος Αγ. Ιωάννης- Κατάκολο, που είναι έργο ζωτικής σημασίας και για τον τουρισμό-κρουαζιέρα, έχει ως προθεσμία αποπεράτωσης το τέλος του Σεπτεμβρίου. «Οι εργασίες βρίσκονται εντός του χρονοδιαγράμματος. Μην ξεχνάτε ότι για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είχαμε διακόψει τη δραστηριότητά μας λόγω του ότι η κίνηση ήταν πολύ αυξημένη εξαιτίας των μεγάλου όγκου των διερχόμενων αυτοκινήτων», είπε ο στην «Π» ο κ. Χριστοδουλόπουλος. Αυτή την περίοδο έχει γίνει τσιμεντόστρωση πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμός των κόμβων, ενώ υπολείπεται η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία φρεζαρίσματος του οδοστρώματος ενώ ταυτόχρονα σε τμήματα πέφτει νέος ασφαλτοτάπητας. Η αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα θα γίνει καθ’ όλο το μήκος της οδού από τον Άγιο Ιωάννη μέχρι και την είσοδο του Κατακόλου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Η αναμόρφωση του τμήματος Άγιος Ιωάννης- Κατάκολο, εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) της ΠΕ Ηλείας στον άξονα Κατάκολο-Πύργος- Αρχαία Ολυμπία. Συνολικά το έργο έχει προϋπολογιστεί στα 3,7 εκατ. Ευρώ και στοχεύει στην αναβάθμιση του οδικού άξονα Πύργος-Κατάκολο. Στις βασικές εργασίες περιλαμβάνεται η βελτίωση του οδικού δικτύου για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και των πεζών, η πεζοδρόμηση ορισμένων τμημάτων και η διαμόρφωση ποδηλατόδρομου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ