«Οι μπράβοι της νύχτας έγιναν και μπράβοι της ημέρας»: Στη φυλακή η Πατρινή «Νάνσυ» με το πλούσιο ποινικό παρελθόν σε απάτες

«Σε σοβαρές υποθέσεις εκβιάσεων, δεν μιλάει κανείς και καταλήγουν τα δικαστήρια σε ενοχή μόνο από τις τηλεφωνικές συνομιλίες»

μπράβοι

«Εγώ απλές διευθετήσεις έκανα», υποστήριξε στην απολογία της η 43χρονη «Νάνσυ», η φερόμενη ως αρχηγός του κυκλώματος που εκβίαζε επιχειρηματίες του κέντρου της Αθήνας αλλά και σε τουριστικά νησιά, χωρίς πάντως να πείσει τις Αρχές.

Μετά το τέλος του πρώτου μέρους της ανακριτικής διαδικασίας, συνολικά από τους 14 συλληφθέντες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι 7, μεταξύ των οποίων τόσο η «Νάνσυ» όσο και ο συναρχηγός και αδερφός πρώην αντιδημάρχου στην Αθήνα.

Ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση. «Είχαμε τους εκβιαστές της νύχτας τώρα αποκτήσαμε και τους εκβιαστές της ημέρας. Οι μπράβοι της νύχτας έγιναν και μπράβοι της ημέρας. Η δράση τους φαίνεται πως ήταν γνωστή και η σύλληψή τους αναμενόμενη. Τον τελευταίο χρόνο η δράση τους είχε ξεφύγει και ήταν θέμα χρόνου πια η σύλληψη και η εξάρθρωση της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης. Είναι σαφές ότι υπήρχε μία ανοχή όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε ο κ. Γλύκας: «Σε σοβαρές υποθέσεις εκβιάσεων, δεν μιλάει κανείς και καταλήγουν τα δικαστήρια σε ενοχή μόνο από τις τηλεφωνικές συνομιλίες. Δεν μιλούν, από φόβο. Εδώ φαίνεται ότι είναι πιο ήπια τα πράγματα. Υπάρχει και αποδεικτικό υλικό. Έχει ενδιαφέρον για την συνέχεια, γιατί μπορεί η ανάκριση να φτάσει και σε άλλα πρόσωπα που μπορεί να υπήρχαν. Αυτή την στιγμή έχουμε 6 προφυλακίσεις, απολογήθηκαν 14 και αναμένονται άλλοι 9 τουλάχιστον. Βέβαια οποίος πήγε φυλακή δεν σημαίνει ότι είναι και ένοχος, σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας. Θα κληθούν για κατάθεση και οι καταστηματάρχες και οφείλουν να μιλήσουν για όλα».



Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Στα πρότυπα της μαφίας, τα 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, περιπτέρων και ξενοδοχείων χρησιμοποιώντας την εξουσία τους.

Παρείχαν προστασία για την αποτροπή πρόκλησης βλάβης στην επιχείρησή τους, παραβάσεις έμπαιναν στο αρχείο όταν καταβαλλόταν το απαιτούμενο ποσό. Επιδίωκαν με δική τους πρωτοβουλία να αποφύγουν τη βεβαίωση παραβάσεων, ενώ εκείνοι που δεν δέχονταν να υποκύψουν στον εκβιασμό και στον… τιμοκατάλογο της οργάνωσης τιμωρούνταν με υπέρογκα πρόστιμα.

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, η λεία ανέρχεται στις 700.000 ευρώ.

Η 43χρονη έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάπραξη κακουργημάτων. Συγκεκριμένα, το 2009 είχε κατηγορηθεί για παράβαση των άρθρων 42 & 386 Π.Κ. «απόπειρα απάτης», διότι παριστάνοντας τη μεσίτρια αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας άνω των 120.000 ευρώ. Δεν ολοκλήρωσε, όμως, την πράξη της, διότι συνελήφθη και της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Επίσης, το 2010 είχε κατηγορηθεί για παράβαση του άρθρου 375 Π.Κ. «υπεξαίρεση», διότι ως εργαζόμενη σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων, υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 124.831,38 ευρώ και ομοίως της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.