Οι δηλώσεις Αθανασίου – Θεοχάρη μετά το «μπλόκο» στην κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο – ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα τιμούμε την αστείρευτη δύναμη του ελληνικού λαού για ελευθερία ανέφεραν για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι δηλώσεις Αθανασίου - Θεοχάρη μετά το «μπλόκο» στην κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Χάρης Θεοχάρης μετά την ένταση που προκλήθηκε και το «μπλόκο» στην κατάθεση  στεφάνου από την Διακοινοβουλευτική Επιτροπή στο Πολυτεχνείο, προχώρησαν σε δηλώσεις.

Όπως είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, «η Βουλή των Ελλήνων τιμά σήμερα τον αγώνα του ελληνικού λαού και ειδικά των σπουδαστών μας. Αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Ο αγώνας κατά της Δικτατορίας ήταν υπερκομματικός. Δεν είχε πολιτικό χρώμα. Η ιδεολογία του ήταν μία».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, αγώνας για την Ελλάδα. Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχηματισμός, καμία πολιτική παράταξη δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων».

Ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ακόμη ότι «συνεπώς όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, το Πολυτεχνείο και το ελεύθερο φρόνημα προσβάλλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς ήμασταν εδώ, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες τους και τα θήλαζαν. Η μέρα σήμερα είναι ιερή και πρέπει να τους συγχωρήσουμε και να τους κατανοήσουμε».

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν κάτω το στεφάνι

Οι δηλώσεις Αθανασίου - Θεοχάρη μετά το «μπλόκο» στην κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο - ΒΙΝΤΕΟ

Θεοχάρης: Σήμερα τιμούμε την αστείρευτη δύναμη του ελληνικού λαού για ελευθερία

Ο Χάρης Θεοχάρης με τη σειρά του τόνισε ότι «σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την αστείρευτη δύναμη του ελληνικού λαού και τη θέλησή του για ελευθερία, για αυτοδιάθεση, για τη Δημοκρατία».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «αυτή η δύναμη είναι ζωντανή πάντα και θα συνεχίσει να είναι ο φύλακας της αυτοδιάθεσης της χώρας μας. Τα παιδιά πάντα δείχνουν τον δρόμο, το ν έδειξαν τότε και πάντα πρέπει να τα ακούμε. Όμως πάντοτε πρέπει μόνοι μας συνολικά να αποφασίζουμε με τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχει θέσει ο ελληνικός λαός. Αυτόν τιμούμε, αυτόν υπηρετούμε».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments