Οι εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας στις επάλξεις – Παναγοπούλου: «Μεγάλα θέματα στα εργασιακά»

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρξουν και ανακοινώσεις σχετικά με την ημερομηνία της απεργίας και αυτό που λέγεται είναι ότι θα εντατικοποιηθούν οι κινήσεις διαμαρτυρίας προς το αρμόδια υπουργεία.

Οι εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας στις επάλξεις - Παναγοπούλου: «Μεγάλα θέματα στα εργασιακά»

Σοβαρά θέματα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του σωματείου των Εμποροϋπάλληλων Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε προχθές στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν τα εργασιακά δικαιώματα και οι τελευταίες εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί στο εργασιακό περιβάλλον με τους ανθρώπους του ΔΣ να ζητούν να επανέλθουν πάγια αιτήματα για όλους τους συναδέλφους, όπως είναι το 5νθήμερο, το 8ωρο και το 40ωρο την εβδομάδα για όλους τους υπάλληλους.

«Το βασικό θέμα που απασχολεί όλους τους συναδέλφους είναι τα εργασιακά τους δικαιώματα και, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, έπεσε πρόταση να κάνουμε απεργία την Κυριακή των Βαΐων, όμως δεν γνωρίζω αν θα γίνει εκείνη την ημερομηνία γιατί χρειάζεται και την έγκριση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπάλληλων» είπε στην «Πελοπόννησο » η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπάλληλων Πάτρας, Γιώτα Παναγόπουλου, και πρόσθεσε: «Σε περίπτωση που δεν γίνει απεργία την Κυριακή των Βαΐων, τότε θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις τη μέρα της Πρωτομαγιάς, ώστε να στείλουμε μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις ότι τα αιτήματά μας πρέπει να ικανοποιηθούν. Πολλοί συνάδελφοι είναι στα κάγκελα γιατί δεν τηρούνται τα δικαιώματά τους».

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρξουν και ανακοινώσεις σχετικά με την ημερομηνία της απεργίας και αυτό που λέγεται είναι ότι θα εντατικοποιηθούν οι κινήσεις διαμαρτυρίας προς το αρμόδια υπουργεία.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στο μεταξύ, στις προθέσεις του διοικητικού συμβουλίου ήταν στις 8 Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας, να γίνει ενημερωτική εκδήλωση από το σωματείο προς όλες τις γυναίκες για όλα τα ανοιχτά θέματα και όχι μόνο για τα εργασιακά. Ομως λόγω των εξελίξεων μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η εκδήλωση αναβλήθηκε και η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει μετά την εορτή του Αγίου Πάσχα. Μάλιστα, η συνάντηση αυτή, εκτός από ενημερωτικό, αναμένεται να έχει και εορταστικό χαρακτήρα, καθώς δεν έχει γίνει καμία ανάλογη εκδήλωση μετά το τέλος της καραντίνας και επιθυμία είναι όλα τα μέλη να έρθουν πιο κοντά.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ