Οι επικρατέστεροι για θέσεις Διοικητή και Υποδιοικητών στην 6η ΥΠΕ: Οι «πανελλαδικές» εξετάσεις έκοψαν πολλούς

Οι Αχαιοί που πέρασαν στην τελική φάση –  Από τους επτά νυν διοικητές των ΥΠε, οι δύο δεν πέρασαν

επικρατέστεροι

Στο τελευταίο στάδιο περνάει η διαδικασία επιλογής των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών για τις υγειονομικής περιφέρειες της χώρας.

Οπως έγραψε χθες η «Πελοπόννησος», ο ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τους τελικούς πίνακες με τους υποψήφιους διοικητές των ΥΠε και τους υποψήφιους υποδιοικητές που προκρίθηκαν στον γραπτό διαγωνισμό.

Εκπληξη αποτέλεσε η απουσία του νυν διοικητή Γιάννη Καρβέλη από τους πίνακες των επιτυχόντων, αλλά και η σχεδόν άριστη επιτυχία του διοικητή του ΠΓΝΠ Δημήτρη Μπάκου και ακολούθως του διοικητή του «Αγίου Ανδρέα» Ηλία Θεοδωρόπουλου. Επίσης υψηλές επιδόσεις είχαν στον πίνακα των υποψηφίων υποδιοικητών μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού της περιοχής μας, όπως και στελέχη της 6ης ΥΠε.

Από την ανάγνωση δε των πινάκων προκύπτει ότι από τους σημερινούς επτά διοικητές των ΥΠε, οι 5 πέτυχαν και περνάνε στην επόμενη φάση της συνέντευξης, που είναι οι εξής: Ροϊλός 2ης, Μπογιατζίδης 3ης, Τσαλικάκης 4ης, Σερέτης 5ης και Παπαβασιλείου 7ης ΥΠε.

Από χθες ξεκίνησε η διαδικασία των ενστάσεων από τους υποψηφίους κατά των αναρτηθέντων πινάκων. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 19 Ιουνίου ώρα 14:00, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

Σύμφωνα με τους πίνακες που παραθέτουμε, σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους για τη θέση του διοικητή οι πρώτοι επτά, για κάθε υγειονομική περιφέρεια, είναι αυτοί που θα περάσουν από προσωπική συνέντευξη, εάν δεν αλλάξει κάτι από τυχόν ενστάσεις που θα κατατεθούν. Από τους επτά θα επιλεγούν οι τρεις επικρατέστεροι, που θα προκύψουν από τη συνέντευξη. Αυτή η τριάδα θα κατατεθεί ακολούθως στον υπουργό Υγείας, ο οποίος θα επιλέξει τον έναν για τη θέση του διοικητή. Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους υποδιοικητές.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΥΠΕ

Για την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, όπως προκύπτει από τον πίνακα, ο διοικητής τους ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος κατέχει την 4η Θέση και ο διοικητής του «Αγίου Ανδρέα Ηλίας Θεοδωρόπουλος την . Στην 3η Θέση είναι η οδοντίατρος και διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας Σπυριδούλα Καραδήμα. Στην 5η θέση είναι η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Μεσολογγίου και πρώην διοικήτρια του νοσοκομείου Αμαλιάδας Ελένη Φιλιπποπούλου. Στην 6η Θέση είναι επίσης μία γυναίκα που έχει σχέση με την Πάτρα. Η Ελένη Κανταράκη που είναι διοικήτρια στο νοσοκομείο της Χίου, αλλά η οργανική της θέση είναι στη νοσηλευτική υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, καθώς έχει υπηρετήσει ως προϊσταμένη των χειρουργείων. Η ίδια όμως είναι και πρώτη στον πίνακα των υποψηφίων διοικητών για την Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης.

Από τον νοσηλευτικό χώρο προέρχεται και ο δεύτερος στον πίνακα Γεώργιος Δέντσικας, ο οποίος υπηρετεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Πέραν των επτά στον συγκεντρωτικό πίνακα των υποψηφίων διοικητών αναγράφονται δύο ακόμα υποψήφιοι από την περιοχή μας, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο οποίος έχει διατελέσει διοικητής στα νοσοκομεία Αγρινίου και Αργολίδας και η Γεωργία Μαρκοπούλου στέλεχος της 6ης ΥΠε.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους διοικητές μέχρι χθες δεν είχε γίνει σαφές εάν οι υποψήφιοι θα είναι επτά ή 14, λόγω του ότι είναι δύο οι υποδιοικητές των υγειονομικών περιφερειών.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΥΠΕ

Στον πίνακα των υποψηφίων υποδιοικητών για την 6η ΥΠε εκτός από τις τέσσερις πρώτες θέσεις που τις κατέχουν οι ίδιοι που είναι και στον πίνακα των διοικητών στην 5η θέση μετά τον κ. Μπάκο έχουμε τον Σπύρο Καταγή, προϊστάμενο στο Τμήμα Προγραμματισμού Δράσεων Δημόσιας Υγείας της 6ης ΥΠΕ. Στην 6η Θέση είναι η προϊσταμένη της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Μαρία Κάργα και στην 7η θέση ο Διονύσιος Κουρής, ο οποίος είναι προϊστάμενος στη Διεύθυνση Οικονομικής Οργάνωσης και Υποστήριξης της 6ης ΥΠΕ.

Στη θέση 17 διαβάζουμε το όνομα του Γιώργου Γραμματίκα από το Καραμανδάνειο, στην 22η του αναπληρωτή διοικητή του ΠΓΝΠ Ανδρέα Μαζαράκη και στην 27η του χειρουργού και πρώην αναπληρωτή διοικητή του «Αγίου Ανδρέα» Βασίλη Καραμπελιά.