Οι ιδιώτες εργαστηριακών γιατρών απεργούν: «Δεν αντέχουμε άλλο τον εμπαιγμό»

Η Κυριακή Κωτσά τονίζει ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και οι ιδιώτες γιατροί συνεχίζουν ακόμα να τα πληρώνουν

Οι ιδιώτες εργαστηριακών γιατρών απεργούν: «Δεν αντέχουμε άλλο τον εμπαιγμό»

«Αρκετά ο εργαστηριακός τομέας στήριξε από την τσέπη τη δημόσια περίθαλψη. Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και εμείς συνεχίζουμε ακόμα να υφιστάμεθα τη μνημονιακή θηλιά».

Με την επισήμανση αυτή η πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος (ΣΙΔΕΙΔΕΛ) Κυριακή Κώτσα, δηλώνει στην «Π» ότι ο εργαστηριακός κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει να συνεχιστεί εις βάρος του συγκεκριμένη πολιτική. Η αρχή των κινητοποιήσεων γίνεται αύριο με τριήμερη απεργία.

«Δεν αντέχουμε άλλο τον κρατικό εμπαιγμό οφείλουμε να υπερασπιστούμε την εργασία μας» τονίζει η κ. Κώτσα και εξηγεί:

«Για να καταλάβουν και οι αναγνώστες σας γιατί διαμαρτυρόμαστε φέρνω το εξής παράδειγμα. Ερχεται ένας ασθενής και μας φέρνει ένα χαρτί στο οποίο αναγράφεται ως κόστος διενέργειας κάποιων εξετάσεων το ποσό των 55 ευρώ. Μόλις εμείς υποβάλλουμε το χαρτί αυτό αμέσως το ποσό μειώνεται στα 30 ευρώ και με το clawback καταλήγει να μας πληρώνει τα 15 ευρώ. Δηλαδή ούτε το κόστος εκτέλεσης των εργασιών δεν καλύπτεται».

Οι ιδιώτες εργαστηριακών γιατρών απεργούν: «Δεν αντέχουμε άλλο τον εμπαιγμό»

Κυριακή Κώτσα

Παράλληλα η πρόεδρος των Εργαστηριακών Γιατρών αναφερόμενη στο ζητήματα ποιότητας των υπηρεσιών και στα μηχανήματα που διαθέτουν τα εργαστήρια σημειώνει: «Οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα μηχανήματά μας είναι στην καλύτερη κατάσταση.

Οι ισχυρισμοί του υπουργείου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Οι εργαστηριακοί γιατροί με τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν την κατάργηση του clawback. «Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε μνημονιακά για ένα χρόνο και την έχουν κάνει θεσμό. Ζητάμε άμεσα να μειώσει το ποσοστό του clawback στο 10% και ακολούθως να το καταργήσει. Στις 20 Αυγούστου βγαίνουμε από τις μνημονιακές υποχρεώσεις, εμείς θα παραμείνουμε δεσμευμένοι;».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ