Οι κινήσεις Φαρμάκη για τη διάσωση της ΕΒΟ – «Μένει η κυβέρνηση να τον ακούσει»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ετοιμάζεται να επισκεφθεί τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, από τον οποίο θα ζητήσει να βοηθήσει το σχέδιο πνοής της Περιφέρεις για την ΕΒΟ.

Οι κινήσεις Φαρμάκη για τη διάσωση της ΕΒΟ - «Μένει η κυβέρνηση να τον ακούσει» Ο Ν. Φαρμάκης έχει ο ίδιος εικόνα για τις ανάγκες της ΕΒΟ Αιγίου

Ουσία και συνέχεια, στη διαυγή πολιτική θέση που έλαβε μεγαλοφώνως για τη διατήρηση και ενίσχυση της κρατικής Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων Αιγίου (ΕΒΟ), δίνει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, επιθυμώντας διακαώς να δείξει πως θα κάνει τα πάντα για να εμπεδωθεί στην Αθήνα ο πραγματικός ρόλος που μπορεί και πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κομβικά θέματα, τοπικής αλλά και εν προκειμένω εθνικής εμβέλειας.

«Απασφάλισε» ο Φαρμάκης: Πληρώνουμε Ραφάλ και κλείνουμε ΕΒΟ;

Μετά την πίεση που ασκήθηκε στα υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών για επιστροφή στην εργασιακή ειρήνη, με την ακύρωση των 36 απολύσεων στην ΕΒΟ, όπως λένε συνεργάτες του περιφερειάρχη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», «τώρα μένει η Κυβέρνηση ν’ ακούσει τον κ. Φαρμάκη» και ένα άλλο υπουργείο να υιοθετήσει προτεινόμενη τροπολογία που θα λύνει τα χέρια της Περιφέρειας, ώστε αυτή να μπορέσει να βοηθήσει την τοπική αμυντική μονάδα της Αχαΐας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «Π»: Κυβέρνηση κατά κυβέρνησης για την ΕΒΟ – Το έγγραφο

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης καλείται να επιτρέψει τη χρηματοδότηση Ανώνυμων Εταιρειών -όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα -με σκοπό, κονδύλι άνω του 1 εκατ. ευρώ να διατεθεί για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων της ΕΒΟ Αιγίου, βάσει έτοιμου τεχνικού δελτίου που διαθέτει και από παλιά οι προδιαγραφές είχαν τεθεί υπόψη του πρ. υφυπουργού Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης ετοιμάζεται μάλιστα να επισκεφθεί τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νικ. Παναγιωτόπουλο, από τον οποίο θα ζητήσει να βοηθήσει το σχέδιο πνοής της ΠΔΕ για την ΕΒΟ, με την ελπίδα να φανεί, πολιτικά, αρωγός. «Είναι κρίμα να μαραζώνει ένα εργοστάσιο ζωτικής σημασίας» αναφέρουν στην Περιφέρεια.

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες…

Οι κινήσεις Φαρμάκη για τη διάσωση της ΕΒΟ - «Μένει η κυβέρνηση να τον ακούσει»

O διευθυντής του Γραφείου του περιφερειάρχη, Γιάννης Μάκκας

Είναι ενδεικτική η δήλωση του διευθυντή του Γραφείου του περιφερειάρχη, Γιάννη Μάκκα (στον Σκάι Πάτρας 89,4), όταν ρωτήθηκε για τους υψηλούς πολιτικούς τόνους τους οποίους χρησιμοποίησε ο Ν. Φαρμάκης μπροστά στον κίνδυνο να συρρικνωθεί ή και να σταματήσει η λειτουργία της ΕΒΟ, σε αντιπαραβολή με τις αγορές Ραφάλ και φρεγατών, αλλά και της πολιτικής παραμέτρου, από αυτούς να ενοχληθεί η Αθήνα. «Η κυβέρνηση να έρθει πιο κοντά στις απόψεις του Φαρμάκη» ήταν το σχόλιο – μήνυμα του κ. Μάκκα… με πολλούς αποδέκτες.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ