Οι Κορασίδες της ΝΕΠ τη 2η θέση στην Ελλάδα – «Χρυσές» στις καρδιές μας
Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η ομάδα πόλο Κορασίδων της ΝΕΠ αποτελεί ένα τεράστιο επίτευγμα και μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η ομάδα πόλο Κορασίδων της ΝΕΠ ηττήθηκε με 15-9 από τον Πανιώνιο στον μεγάλο τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, μια ομολογουμένως ιστορική επιτυχία, που φανερώνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου.
Οι παίκτριες του Γιώργου Τσόκα κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλό τους και είναι χαρακτηριστικό ότι στο α΄ ημίχρονο έβγαζαν φωτιές, καθώς προηγήθηκαν ακόμη και με 6-2. Ο Πανιώνιος αντεπιτέθηκε κι εκμεταλλευόμενος και τις τρεις ποινές στην Αγγελοπούλου, το φόρτωμα με αποβολές της Ειρήνης Τσίγκα και την κόπωση των «δελφινιών» από την υπερπροσπάθεια, ισορρόπησε τον τελικό (5-6 το α΄ ημίχρονο για τη ΝΕΠ), με αποτέλεσμα με ένα επιμέρους σκορ 7-1 στη γ΄ περίοδο να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και με καλή διαχείριση στο τελευταίο 8λεπτο να πάρει τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.
Σε κάθε περίπτωση, η ΝΕΠ αξίζει πολλά συγχαρητήρια, καθώς η 2η θέση στην Ελλάδα είναι τεράστια υπόθεση και υποθήκη για το μέλλον κι αν δεν ήταν κάποια φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητριών (που εξαγρίωσαν και την κερκίδα), η ανισορροπία στις αποβολές και η κούραση των παικτριών του Γιώργου Τσόκα μετά τη γ΄ περίοδο, το παιχνίδι ενδεχομένως να εξελισσόταν σε ντέρμπι μέχρι το τέλος.
Διαιτήτριες: Παπαδάκη-Μιχαηλίδου. Τα 8λεπτα: 1-3, 4-3, 7-1, 3-2. Τα γκολ του Πανιωνίου: Πέππα 1, Μοροχλιάδου 1, Αρακελιάν 1, Πλεμμένου 3, Ρήγα 1, Λαμπροπούλου 6, Καραγιάννη 2.
ΝΕΠ: Ανδρ. Κοντάκου, Μαργαρίτη, Κοτζάμπαση 4, Αγγελοπούλου 1, Ειρ. Τσίγκα, Λαμπάτου 1, Κανά, Χ. Κοντάκου, Κοσσέρη, Αβράμη, Πλιάκα, Ελ. Τσίγκα 3, Πολίτη, Αλεξοπούλου, Δελάκη-Μανέτα.
Την απονομή του ασημένιου μεταλλίου στη ΝΕΠ έκανε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος, ο οποίος συνεχάρη τις παίκτριες, το προπονητικό επιτελείο και τη διοίκηση της πατρινής ομάδας.
«Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση και στον πρωταθλητή Πανιώνιο. Εμείς δουλέψαμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα για να φτάσουμε στον τελικό. Δείξαμε ότι είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα και ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Το μέλλον ανήκει στις παίκτριές μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Προχωράμε με την ίδια φιλοσοφία και με την ίδια σκληρή δουλειά», δήλωσε ο προπονητής της ΝΕΠ Γιώργος Τσόκας.
Περισσότερα σε λίγο…
Δείτε το παιχνίδι όπως μεταδόθηκε από το ΚΟΕ TV:
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News