Οι πρώτες ειδήσεις Αυγενάκη βγήκαν στη ΔΕΕΠ Αχαϊας της ΝΔ – ΦΩΤΟ

Η παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη στην Πάτρα για το σπουδαίο αθλητικό ιβέντ «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό» που ξεκινάει την Παρασκευή 8/4 στο «Τόφαλος», άρχισε από σήμερα να παράγει ευχάριστες ειδήσεις!

Οι πρώτες ειδήσεις Αυγενάκη βγήκαν στη ΔΕΕΠ Αχαϊας της ΝΔ - ΦΩΤΟ Οι τοποθετήσεις του Λευτέρη Αυγενάκη στη ΔΕΕΠ Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας θα συζητηθούν

Ο Λευτέρης Αυγενάκης βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην Πάτρα, καθώς την Παρασκευή 8/4 ξεκινάει στο «Τόφαλος» το σπουδαίο αθλητικό ιβέντ με την ονομασία «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό». Ο πρώτος σταθμός του υφυπουργού Αθλητισμού σε αυτόν τον νέο ερχομό του στα μέρη μας ήταν τα γραφεία της ΔΕΕΠ Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας, εκεί όπου μίλησε (εντυπωσιασμένος από το όλο περιβάλλον) μπροστά στον πρόεδρο Αντώνη Κουνάβη και σε στελέχη και συνεργάτες της παράταξης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την κυβέρνηση, τους Αχαιούς βουλευτές της ΝΔ, αλλά και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων και την υποψηφιότητα του Νίκου Παπαδημάτου, για τον οποίον ο Λ. Αυγενάκης αναφέρθηκε ενώπιον όλων με άκρως εγκωμιαστικά λόγια.

Ποιες ήταν, όμως, μερικές από τις βασικές αθλητικές αναφορές του υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος αποκάλυψε ότι έφτασε μέσα στα 2,5 χρόνια θητείας του στο Υπουργείο να έχει υπογράψει τον αριθμό ρεκόρ των 10.000 (!) αποφάσεων;

Πρώτον, ο Λ. Αυγενάκης αποκάλυψε ότι την Παρασκευή 8/4 θα ακούσουμε ευχάριστα νέα για το κολυμβητήριο στην Αγυιά, μέσα από την επιτυχημένη συνεργασία της γγΑ και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. «Θα τα ανακοινώσει όλα ο Νεκτάριος Φαρμάκης, το δικαιούται άλλωστε…», ανέφερε με ένα μεγάλο χαμόγελο όλο νόημα ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και όλης της Περιφερειακής Αρχής για το μέχρι τώρα επιτυχημένο έργο τους.

Δεύτερον, ο Λ. Αυγενάκης στάθηκε ιδιαίτερα και στο Αυτοκινητόδρομιο της Χαλανδρίτσας, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα όχι μόνον για τον ίδιον (ως λάτρη του μηχανοκίνητου αθλητισμού), αλλά και συνολικά και για την κυβέρνηση, κάτι που αποδείχθηκε και από το επιτυχημένο restart του Ράλι Ακρόπολις, το οποίο έδωσε αναπτυξιακή προοπτική στην χώρα μας.

Τρίτον, ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε ειδική αναφορά σε διάφορες δράσεις εξωστρέφειας και ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, όπως π.χ. στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας και στη συνεργασία με την Ποδηλατική Ομοσπονδία Ελλάδας και τον πρόεδρο του ΠΟΠ, Σπύρο Πολίτη που ήταν «παρών» και με την ιδιότητα του στελέχους της τοπικής ΝΔ.

Μερικές ακόμη από τις κυριότερες αναφορές του Λευτέρη Αυγενάκη είχαν ως εξής:

Για το κολυμβητήριο στην Αγυιά: «Οταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, άρχισαν όλοι να μου λένε για το κολυμβητήριο της Αγυιάς και για το κολυμβητήριο της Αγυιάς. Ηταν λίγο περίεργο για μένα, καθώς εμείς στην Κρήτη όταν μιλάμε για Αγιά εννοούμε τις αγροτικές φυλακές της ομώνυμης περιοχής. Οπότε σκέφτηκα τι μου λένε; Ρώτησα τι ακριβώς έχει η εγκατάσταση και μου είπαν ότι έχει κλείσει και έχει μπαζωθεί. Τελικά όταν επισκέφτηκα τον χώρο διαπίστωσα τη σπουδαιότητά του και ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να κάνουμε κάτι γι΄ αυτόν».

Για τον Νίκο Παπαδημάτο: «Είμαι υπερήφανος για την συνεργασία μας, η οποία ξεκίνησε στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας, όταν καταφέραμε να σώσουμε την παρτίδα και εν τέλει την πατρίδα. Στόχος μας ήταν να ενεργοποιήσουμε έντιμους και ντόπιους παράγοντες, όπως ο Νίκος Παπαδημάτος, ο Μιχάλης Κουρέτας και άλλοι για να αναλάβουν αυτή τη δύσκολη αποστολή όταν όλα ήταν στην κυριολεξία στον αέρα και η Πάτρα και η Ελλάδα συνολικά κινδύνευαν να δεχθούν μια τεράστια κόκκινη κάρτα. Ο ίδιος ο Νίκος Παπαδημάτος μπορεί να μου είχε πει τότε ότι δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα για τον αθλητισμό, όμως έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά και στην πορεία όχι μόνο έμαθε, αλλά και η διοίκηση που άσκησε ήταν υποδειγματική. Είναι ένας άνθρωπος που έχει πρόγραμμα, αντίληψη και τάξη και σειρά. Το ίδιο και ο Μιχάλης Κουρέτας και τα άλλα μέλη που συνεργαστήκαμε στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η συνεργασία μας μεταφέρθηκε, όμως, και σε επίπεδο ΠΕΑΚ, εκεί όπου συνεχίζεται μέχρι σήμερα η εξαιρετική δουλειά. Η προηγούμενη διοίκηση ήταν μια διοίκηση χωρίς πάθος. Η υποψηφιότητα Παπαδημάτου για τον Δήμο Πατρέων δεν στηρίχθηκε στο σύνολο στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές… Είναι ένας άκρως ικανός άνθρωπος…».

Για τον Βαγγέλη Λιόλιο: «Είστε τυχεροί που τον έχετε στην πόλη σας. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και παράγοντας και θα δώσει πνοή στο ελληνικό μπάσκετ συνολικά. Η επιτυχία του Προμηθέα αποτελεί παράδειγμα για όλους. Είναι μια ομάδα υπόδειγμα. Αυτό το μοντέλο λειτουργίας και οργάνωσης θα το δούμε, πλέον, και στην ΕΟΚ. Η προηγούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε φέρει μεν επιτυχίες, όμως παρέμενε για πάρα πολλά χρόνια στην ίδια θέση και είχε έρθει, πλέον, η ώρα να προχωρήσει το μπάσκετ μπροστά με νέες ιδέες και πρόσωπα που θα ανανέωναν το άθλημα».

ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Παράλληλα, ο Λευτέρης Αυγενάκης άκουσε και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ και ιστορικό πρόεδρο του Ηρακλή Πατρών, Κώστα Ρηγόπουλο να κάνει λόγο για την αναγκαιότητα κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αρχής γενομένης από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τις ομάδες της περιοχής μας, καθώς επίσης και τον πολύπειρο προπονητή ποδοσφαίρου και τομεάρχη συνδικαλισμού της ΔΕΕΠ, Γιάννη Δρακοπαναγιωτάκη να συγχαίρει τον υφυπουργό Αθλητισμού για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, καθώς επίσης και για τον σταθερό μηχανισμό επιχορηγήσεων των ερασιτεχνικών ομάδων, ο οποίος «έδωσε μετά από 10ετίες σημαντικές ανάσες κι ένα αίσθημα ασφάλειας στις ομάδες».

Και, κλείνοντας, ο Λευτέρης Αυγενάκης πρόσθεσε με νόημα ότι: «Με αυτά που έχουν ήδη γίνει μέχρι στιγμής, αλλά και με όλα όσα θα γίνουν το επόμενο διάστημα κάποιοι θα ξεροκαταπίνουν».

Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στο «Τόφαλος»…

* Αναλυτικό ρεπορτάζ και για τις πολιτικές αναφορές που έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης στα γραφεία της ΔΕΕΠ Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας μπορείτε να διαβάσετε στην αυριανή εφημερίδα «Πελοπόννησος». Είπε πολλά κι ενδιαφέροντα ο Υπουργός και η «Π» ήταν εκεί…

Οι πρώτες ειδήσεις Αυγενάκη βγήκαν στη ΔΕΕΠ Αχαϊας της ΝΔ - ΦΩΤΟ Οι πρώτες ειδήσεις Αυγενάκη βγήκαν στη ΔΕΕΠ Αχαϊας της ΝΔ - ΦΩΤΟ Οι πρώτες ειδήσεις Αυγενάκη βγήκαν στη ΔΕΕΠ Αχαϊας της ΝΔ - ΦΩΤΟ Οι πρώτες ειδήσεις Αυγενάκη βγήκαν στη ΔΕΕΠ Αχαϊας της ΝΔ - ΦΩΤΟ Οι πρώτες ειδήσεις Αυγενάκη βγήκαν στη ΔΕΕΠ Αχαϊας της ΝΔ - ΦΩΤΟ Οι πρώτες ειδήσεις Αυγενάκη βγήκαν στη ΔΕΕΠ Αχαϊας της ΝΔ - ΦΩΤΟ

Οι πρώτες ειδήσεις Αυγενάκη βγήκαν στη ΔΕΕΠ Αχαϊας της ΝΔ - ΦΩΤΟ

Η τιμητική βράβευση του Λευτέρη Αυγενάκη από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Κουνάβη

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ