Οι «ΣΦήγΚΕΣ» γιορτάζουν την «Πανσέληνο των Λουλουδιών» με μια ωδή στην άνοιξη και τη ψυχή μας
Παρελάσεις και συναυλίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα σε Πάτρα και Πύργο.
Στις 27 και 28 Μαΐου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την σύμπραξη της ΑΜΚΕ «ΣΦήγΚΕΣ Πολιτιστική Δημιουργία», διοργανώνει την εκδήλωση «Πανσέληνος των Λουλουδιών» με παρελάσεις και συναυλίες στην Πάτρα και τον Πύργο.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί παρέλαση άνθινου άρματος, συνοδεία μελών της ΑΜΚΕ στους δρόμους της Πάτρας: Πλατεία Υψ. Αλωνίων περιμετρική, Σισίνη, Γούναρη, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος, Πλ. Γεωργίου, (ημίωρη στάση ) Μαιζώνος, Γούναρη, Ρ. Φεραίου, Αγίου Νικολάου, Μαιζώνος, Πλ. Γεωργίου.
Στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία έξω από το Δημοτικό Θέατρο, από τις ομάδες Κρουστών και Χορωδίας των Σφηγκών. Διευθύνουν Αβροκόμη Ξενόγιαννη και Νίκος Φορλίδας.


Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 12 το μεσημέρι η δράση μεταφέρεται στον Πύργο, καθώς θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκεκριμένα: Μανωλοπούλου (Διοικητήριο) , Μπιζανίου, 28ης Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία Πύργου όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την ομάδα κρουστών και την χορωδία των Σφηγκών.
Συντελεστές της εκδήλωσης:
Διοργάνωση: ΑΜΚΕ «ΣΦήγΚΕΣ Πολιτιστική Δημιουργία». Επιμέλεια – κατασκευή άρματος:
«Asteriscos», Art construction Σταθόπουλος Αριστείδης. Επιμέλεια άνθινου άρματος: Γιώργος Σταυρόπουλος. Εκμάθηση ρεπερτορίου: Albena Penkova. Υλικοτεχνική συνδρομή: Τάκης Πανούτσος.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας, κ. Κοροβέσης δήλωσε «στο φετινό και ιδιαίτερα πλούσιο και ποικιλόμορφο πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει μια γιορτή αποχαιρετισμού στην Άνοιξη, την εποχή που μας δημιουργεί το συναίσθημα της Αναγέννησης, της Νέας αρχής , το συναίσθημα που όλοι μας αναζητήσαμε μετά από μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας. Το πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ σχεδιάστηκε με γνώμονα όχι μόνο της διατήρησης αυτού του συναισθήματος αλλά και την δημιουργία εικόνων και αναμνήσεων που θα μας συντροφεύουν για χρόνια».
Οι «ΣΦήγΚΕΣ» ευχαριστούν από καρδιάς τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νικόλαο Κοροβέση για την εκτίμηση και εμπιστοσύνη στην ομάδα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πρέπει να πλένεις τα καινούρια σου ρούχα πριν τα φορέσεις;
Μίλα και το Gemini το κάνει: Οι νέες φωνητικές δυνατότητες στο macOS
Ο «Ματωμένος Γάμος» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ΦΩΤΟ
Σαλμονέλα: Τελικά πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο ή όχι;
Οι ΗΠΑ απαγορεύουν και τις σκούπες ρομπότ «κατασκόπους»
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ιερωνύμου στις Κατασκηνώσεις στα Καλάβρυτα
Το μοιραίο λάθος που κάνουμε με το καρπούζι και χαλάει αμέσως: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό
Εκπαιδευτική οικολογική εκδρομή στο Έλος Αγυιάς από το ΚΔΑΠ-ΚΟΔΗΠ Ροϊτίκων
