Οι τιμές πιο υψηλές κι από την κοροϊδία που μας πουλάνε

Ο Μίλτος Ζαμπάρας είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας – τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Μίλτος Ζαμπάρας

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί η πλήρης αποτυχία της «πατέντας» των χρωματιστών τιμολογίων της κυβέρνησης, που οδηγείται σε Βατερλό!

Το -ανεπανάληπτης- έμπνευσης σχέδιο του υπουργείου Ενέργειας, με το οποίο υποσχόταν μειώσεις στις τιμές του ρεύματος, τελικά ήταν ένα ακόμα πυροτέχνημα!

Οχι απλά οι τιμές δεν μειώθηκαν, αλλά το καλοκαίρι μας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις, με αυξήσεις για τον Ιούνιο από 11.6% μέχρι και 66.84%.

Ενώ οι πολίτες έχουν βιώσει πρωτοφανείς αυξήσεις τα τελευταία έτη στην ηλεκτρική ενέργεια, ενώ μας παρουσίασαν τα χρωματιστά τιμολόγια με ακατανόητους αλγόριθμους -πετώντας το μπαλάκι τις ευθύνης στους πολίτες- τώρα έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις, ασήκωτες για ένα μέσο νοικοκυριό.

Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες-καρτέλ, συνεχίζουν να έχουν ρεκόρ υπερκερδών, χωρίς η κυβέρνηση να τους ακουμπά και ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει ότι οι αυξήσεις οφείλονται στον καιρό, που δεν φύσηξε αρκετά αυτό το διάστημα!

Πόση κοροϊδία, ακόμα, μπορούμε να ανεχτούμε; Πρώτα έφταιγε ο πόλεμος, μετά ο καταναλωτής, που δεν ελέγχει ποιο τιμολόγιο τον συμφέρει και τώρα ο καιρός, που δεν φυσάει!

Περιμένουμε να έρθουν και οι ακρίδες για να ολοκληρωθεί το σενάριο επιστημονικής φαντασία της κυβέρνησης και να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της.