ΟΗΕ: Ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για τις εικόνες των νεκρών πολιτών στην Μπούτσα στην Ουκρανία
«Σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες για πιθανά εγκλήματα πολέμου» από τον γ,γ, Αντόνιο Γκουτέρες του ΟΗΕ για την Ουκρανία
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις εικόνες των νεκρών πολιτών στην Μπούκα, αυτήν την κωμόπολη του Κιέβου όπου εντοπίστηκαν πολλά πτώματα αμάχων μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων.
Στη λακωνική ανακοίνωσή του ο Γκουτέρες είπε ότι «είναι ουσιαστικής σημασίας μια ανεξάρτητη έρευνα να οδηγήσει στη λογοδοσία» των υπευθύνων.
Η Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ από την πλευρά της σημείωσε ότι ο εντοπισμός των μαζικών τάφων στην Μπούκα εγείρει «σοβαρά ερωτηματικά» όσον αφορά τη διάπραξη «πιθανών εγκλημάτων πολέμου» και τόνισε ότι είναι σημαντικό να διαφυλαχθούν όλες οι αποδείξεις. «Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να σχολιάσουμε τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου των πολιτών στην Μπούκα αλλά αυτό που ξέρουμε μέχρι σήμερα εγείρει σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες για πιθανά εγκλήματα πολέμου και σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», τόνισε.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αφιέρωμα στον Αχαιό θεατρικό συγγραφέα Σπυρίδωνα Περεσιάδη στο Μεσορρούγι ΦΩΤΟ
Το Tesla σας μπορεί πλέον να παραγγείλει καφέ και να στείλει email με το Grok
Υγιής γήρανση: Οι συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε από τα 30 για καλύτερη υγεία στα 70
Έναρξη εργαστηρίων Χειροτεχνίας στο Αίγιο
Ανακοινώθηκε το Claude Opus 5.5 – πιο ισχυρό και όχι ανεξέλεγκτο
