Οικονόμου: Δεν είναι εύκολο να διορθωθούν όλα στην πρώτη μας τετραετία

Τι είπε για τις συντάξεις, την αισχροκέρδεια και την πρόταση δυσπιστίας  του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Οικονόμου: Δεν είναι εύκολο να διορθωθούν όλα στην πρώτη μας τετραετία

«Με την αισχροκέρδεια έχουμε ανοιχτό μέτωπο και για να είμαστε αποτελεσματικοί φροντίσαμε να έχουμε εργαλεία στα χέρια μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Real 97,8». Επεσήμανε μάλιστα ότι «για να πολεμήσεις κάτι, πρέπει να έχεις και “όπλα”. Ο νόμος για το πλαφόν στο κέρδος, οι διάφορες διαδικασίες διασταυρωτικών στοιχείων, ακόμα και η δυνατότητα του καταναλωτή να ξέρει σε ζωντανό χρόνο ποιος πουλάει πού, η ΔΙΜΕΑ, είναι εργαλεία προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στις συντάξεις υπογραμμίζοντας ότι «είναι στο ραντάρ και τη σκέψη της κυβέρνησης το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι των συνταξιούχων δεν έχει ενισχυθεί οικονομικά, παρά το γεγονός ότι η ακρίβεια τους δημιουργεί προβλήματα στον οικονομικό τους βίο. Το κοιτάζουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, των αντοχών και της πολυπλοκότητας του ζητήματος που έχει η προσωπική διαφορά. Δεν είναι ένα θέμα που άπτεται μιας μόνο παραμέτρου. Ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, αν γίνει και για αυτή την κατηγορία των συνταξιούχων, θα το ξέρουμε το επόμενο διάστημα».

Για την πρόταση δυσπιστίας, που συζητήθηκε επί τριημέρου στη Βουλή προτού απορριφθεί με 156 «όχι», τόνισε πως αποτελεί «μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, μία συνολική αποτίμηση και σύγκριση, όχι μόνο της πρωθυπουργικής θητείας 2015-2019 και της δικής μας πρώτης τετραετίας, αλλά και της πρότασης, της φιλοσοφίας, της αντίληψης που υπάρχει για την επόμενη μέρα της χώρας, αφού έτσι κι αλλιώς βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Έχει κι αυτό την αξία και τη σημασία του».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments