Οικονόμου για Κιβωτό του Κόσμου: Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης – «Ο Νόμος ισχύει για όλους»

Οι ανακοινώσεις που έκανε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Γιάννης Οικονόμου

Οι εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου είναι ραγδαίες τις τελευταίες ώρες, καθώς ύστερα από την έκτακτη σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας (21/11) στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της ΜΚΟ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου προχώρησε στην επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λέγοντας πολύ χαρακτηριστικά πως «Ο Νόμος ισχύει για όλους, η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης. Το βλέμμα μας στρέφεται προς την ασφάλεια των παιδιών».

Όπως δήλωσε ο ίδιος, μπορεί η υπόθεση να βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, όμως μέγιστη προτεραιότητα όλων είναι πώς θα προστατευτούν τα παιδιά, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της δομής και αναφέροντας πως υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες, τις οποίες πρέπει να διερευνήσουν σε βάθος οι αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα, η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της ΜΚΟ είναι εφικτή και «μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε διάταξη που ψηφίσαμε τον περασμένο Απρίλιο».

Στόχος η αποϊδρυματοποίηση – Ενίσχυση της αναδοχής

Με βάση τα όσα ανέφερε στην ενημέρωσή του ο κ.Οικονόμου, στόχος της κυβέρνησης είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που βρίσκονται σε τέτοιες δομές, αλλά και η ενίσχυση της αναδοχής.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα υπάρχει πιο γρήγορο εξέταση αιτήσεων, ενίσχυση ανάδοχων οικογενειών, αλλά και διερεύνηση ηλικιακών κριτηρίων, ώστε κάποιος να μπορεί να γίνει ανάδοχος.

«Καμία ανοχή»

Ο κ.Οικονόμου ανέφερε επίσης, ότι «Πολλές από τις δομές έχουν μακροχρόνια ιστορία και έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές και έχουν αποτρέψει τραγωδίες. Σε πολλές περιπτώσεις το μοντέλο απέδωσε, σε άλλες όμως αφέθηκαν περιθώρια να φυτρώσουν ζιζάνια. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και ευαίσθητοι. Όλα πρέπει και θα γίνουν θεσμικά. Οι θέσεις και οι πολιτικές της κυβέρνησης απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης παιδιών είναι ξεκάθαρες: «Kαμία ανοχή».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ