Οικονόμου για σεισμικές έρευνες φυσικού αερίου: Το πλάνο είναι σύμφωνο με το Διεθνές Δίκαιο

Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στις σεισμικές έρευνες που έχουν ήδη ξεκινήσει.

giannis-oikonomou

Προφανώς υπάρχει κάποια θετική ένδειξη, γι’αυτό και ξεκίνησαν οι σεισμικές έρευνες για φυσικό αέριο στα νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου, αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ.Οικονόμου ανέφερε πως το σχέδιο της Ελλάδας είναι καλά δομημένο και απολύτως σύμφωνο με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και εντός των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

«Θα τα αξιοποιήσουμε και δεν είμαστε εμείς που κάνουμε πράξεις μακριά από τη διεθνή νομιμότητα. Ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε από κανένα μας δικαίωμα όπως απορρέει από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί και να κρύψει τίποτα και γι’ αυτό κάνει το αυτονόητο»

Όσον αφορά στο ζήτημα των παρακολουθήσεων και τα σενάρια περί εκλογών, ο κ.Οικονόμου ανέφερε τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε με σαφήνεια. Η κυβέρνηση με συγκεκριμένες απαντήσεις τοποθετείται και δική μας επιδίωξη είναι μέσα από θεσμικό τρόπο να μην μείνει καμία σκιά. Δεν θα επιτρέψουμε στη συνωμοσιολογία να διακόψει το έργο που υλοποιείται στην Ελλάδα. Ο σχεδιασμός του εκλογικού χρόνου δεν έχει αλλάξει αλλά μας προβληματίζει η ένταση και ο διχασμός που καλλιεργείται από την αντιπολίτευση. Αυτά που επιχειρείται να κυριαρχήσουν. Έχουμε σταθερή προσήλωση στην υλοποίηση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων. Θεσμικά η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα να μην μείνει καμία σκιά. Θα διερευνηθούν όλα όσα καταγγέλλονται η διασπορά ειδήσεων και συκοφαντιών. Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί και να κρύψει τίποτα και γι’ αυτό κάνει το αυτονόητο και σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας. Αναμένουμε από την δικαιοσύνη να κάνει το αυτονόητο. Να διαλευκάνει την υπόθεση αυτή».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop